TikTok, în belea cu UE pentru că nu îi protejează pe copii

TikTok, în belea cu UE pentru că nu îi protejează pe copii

Comisia Europeană crede că TikTok nu se ocupă cum trebuie de siguranța minorilor și a început o anchetă să vadă dacă platforma video a încălcat Legea privind serviciile digitale (DSA).

Legea asta se aplică tuturor platformelor online din UE și are ca scop să combată conținutul ilegal și dăunător, să oprească răspândirea de fake news, să asigure siguranța utilizatorilor și să le respecte drepturile fundamentale. Legea asta îi vizează în special pe giganții online care au cel puțin 45 de milioane de utilizatori în UE (cum ar fi Meta sau TikTok) și pe motoarele de căutare celebre (cum ar fi Google), care trebuie să se alinieze la cerințele DSA până la sfârșitul verii 2023.

TikTok este a doua platformă care este luată la întrebări pentru posibile încălcări ale DSA, după platforma socială X, care a fost verificată în decembrie anul trecut. Comisia Europeană a decis să ia măsuri după ce a văzut rapoartele de transparență ale TikTok trimise în septembrie 2023, care nu erau conforme cu DSA.

Dacă se va dovedi că TikTok nu respectă cerințele DSA, ar putea primi o amendă de șase procente din cifra de afaceri anuală. Și nu e de joacă, că vorbim de miliarde de dolari. Pe lângă asta, ancheta UE ar putea forța TikTok să își schimbe sistemul de verificare a vârstei și setările implicite de confidențialitate, securitate și siguranță pentru minori.

Thomas Regnier, purtătorul de cuvânt al CE, a spus că Comisia bănuiește că setările implicite ale sistemelor de raportare ale TikTok nu oferă un nivel suficient de confidențialitate, siguranță și securitate pentru minori. Platforma video ar putea scăpa de o amendă mai mare dacă acceptă să facă niște corecții propuse de CEJ.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

România se alătură clubului țărilor care iubesc soarele(Alianța Solară Internațională)

Xi Jinping și Vladimir Putin îngroapă Pax Americana – 100 de ani de când ordinea mondială globală a fost reproiectată în acest fel

Renault Twingo Legend electric: mică, dar puternică, ieftină, dar elegantă, simplă, dar eco-friendly

Sute de mii de oameni și-au șters deja ad-blocurile din cauza interdicției de pe YouTube

Funcția iPhone-ului care pune în pericol viața privată, semnalată de poliția din SUA

Cazul Buzaului 1992 – Prezentat la Conferința OZN de Marcel Smoleanu și de Doru Dragoi

Threads, noul site de social media al Meta, vine în Europa de Crăciun

Putin, Medvedev și Kremlinul au reacționat la comentariile jignitoare ale lui Biden la adresa președintelui rus, dar într-un mod diferit.

Au apărut numerele loteriei în visul ei, ea le-a jucat: ceea ce sa întâmplat în continuare este de necrezut

Apple cedează presiunii UE și lasă rivalii să folosească NFC

Cum ne afectează domul de căldură care se așterne peste Europa

Apple adaugă o nouă funcție pentru a proteja bateriile iPhone 15. Acestea se încarcă doar până la 80%