Avem vești bune și vești proaste pentru susținătorii lui Donald Trump

Avem vești bune și vești proaste pentru susținătorii lui Donald Trump

Donald Trump a primit o nouă lovitură juridică în New York: de data aceasta trebuie să plătească daune de 5 milioane de dolari pentru un caz de hărțuire din 1996. Între timp, fostul președinte îl devansează acum pe Biden cu 6 procente.

Potrivit avocatului lui Trump, este clar că judecătorii și procurorii din New York sunt numiți politic, motiv pentru care încearcă să externalizeze procesele împotriva fostului președinte.

După cum se știe, în aprilie, un judecător din New Jersey l-a pus sub acuzare pe Trump pentru presupuse nereguli financiare.

Acum, fostul președinte urmează să fie judecat într-un caz de hărțuire care datează de 27 de ani, dar Trump a declarat că nu are nicio idee cine este femeia care l-a dat în judecată.

Din acest motiv, el nu a luat parte la proces, în care instanța a considerat în cele din urmă că nu a dovedit violul, dar fostul președinte american trebuie să plătească totuși daune totale de 5 milioane de dolari pentru defăimare și agresiune.

În procesul civil privind cazul de hărțuire din 1996, un juriu din New York a ajuns la un verdict în doar câteva ore. În acest sens, a constatat că pretenția reclamantului, E. Jean Carroll, este întemeiată în ceea ce privește hărțuirea, abuzul sexual și defăimarea.

donald trump si e jean caroll
E. Jean Caroll

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare după anunțarea verdictului, Donald Trump a scris că verdictul este o rușine, despre care a spus că face parte din procesul împotriva sa, cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din toate timpurile.

Înainte de aceasta, el a spus că va face apel la verdict în orice caz, deoarece nu i s-a dat posibilitatea să se apere.

Pe parcursul celor trei săptămâni de judecată a cazului, Donald Trump nu s-a prezentat personal în instanță și a refuzat să depună mărturie, refuzând cererea judecătorului.

Avocatul apărării sale, Joe Tacopina, a susținut că mărturia fostului președinte nu avea niciun sens, deoarece reclamantul nu-și putea aminti detaliile incidentului la care ar fi fost martor.

În mărturia sa din octombrie anul trecut, fostul președinte a calificat cazul acuzării drept „cea mai ridicolă și dezgustătoare invenție”.

În procesul, intentat în 2019, E. Jean Carroll a susținut că în 1996, în cabina de probă a unui magazin de lux situat vizavi de Trump Tower din New York, relația ei cu Donald Trump a devenit violentă, iar omul de afaceri de atunci a violat-o.

Ea nu și-a putut aminti momentul exact al incidentului în mărturia sa în fața instanței, dar i s-au alăturat ca martori doi dintre prietenii ei, care au spus că Carroll le-a povestit despre întâlnirea sa cu Donald Trump la acea vreme.

Susținătorii fostului președinte spun că atacurile juridice tot mai numeroase sunt legate de sprijinul tot mai mare al lui Trump.

Potrivit unui sondaj publicat ieri de ABC News și Washington Post, 44% dintre americani ar vota pentru Trump și 38% pentru Biden la alegerile prezidențiale din 2024.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Honor Play 50 Plus este oficial

YouTube zice pa la revedere la blocarea reclamelor

Iadul îl așteaptă: Informaticianul care a avut o scurgere de informații va fi îngropat de viu

Record istoric pentru China: Mai mulți gameri decât locuitori în America de Nord

Până acum, ar putea fi 1800 de victime ale cutremurelor din Turcia, am adunat ceea ce se poate şti despre catastrofă

Polonia și-a ridicat avioanele de luptă după atacul rusesc asupra Ucrainei

Titluri de stat ”Tezaur”: oportunitatea de a face bani cu banii statului, fără risc și fără impozite.

Starlink oferă internet gratuit într-o singură țară timp de 3 ani

Tesla se crede Dumnezeu și își trimite mașinile pe șosele fără să le pese de oameni, spune un fost angajat

Dacia Duster 3 2024, lansat oficial: design spectaculos, tehnologii moderne și preț accesibil

Acest AI „semifinisat” este mult mai tare decât orice ChatGPT

De ce a fost reţinut Arnold Schwarzenegger pe aeroportul din Munchen.