red bull

De ce plătește Red Bull milioane de euro în dividende unui crescător de rațe thailandez?

Anul trecut, Red Bull a vândut 7,5 miliarde de cutii de băutură, ceea ce înseamnă că aproape fiecare persoană de pe pământ a avut o cutie de băutură energizantă.

banner
rebull
rebull

Creșterea a fost cea mai puternică în India, Brazilia și Africa. În total, compania va plăti anul acesta dividende în valoare de 550 de milioane de euro, potrivit The Guardian.

Printre beneficiarii plății dividendelor se numără și familia unui fermier thailandez care a inventat în 1976 băutura energizantă, devenită celebră în întreaga lume.

BĂUTURA A FOST FOLOSITĂ INIȚIAL DE CAPUL FAMILIEI THAILANDEZE PENTRU A ALUNGA MAHMUREALA.

Deși Chaleo Yoovidhya a decedat în 2012, compania continuă să plătească dividendele familiei. Acestea s-au ridicat la 211,4 milioane de euro în 2020.

Compania, faimoasă pentru echipa sa de Formula 1 și pentru sponsorizarea sporturilor extreme, a plătit alte 343 de milioane de euro omului de afaceri austriac care a descoperit potențialul băuturii thailandeze în 1987 și a făcut-o cunoscută în întreaga lume.

Băutura i-a făcut pe cei doi bărbați miliardari
Yoovidhya a devenit al treilea cel mai bogat om din Thailanda, cu o avere de 5 miliarde de euro.

Participația de 49% a lui Mateschitz, cumpărată în 1987, i-a adus acestuia o avere de 27,5 miliarde de dolari, devenind astfel cel mai bogat om din Austria.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legislarea restricțiilor privind avorturile în Carolina de Nord și Nebraska

A murit Burt Bacharach, celebrul compozitor al hiturilor „My Head” „I Say A Little Prayer” premiat cu Oscar.

Kitul de supraviețuire de luni dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 24 aprilie 2023