O furtună solară uriașă lovește astăzi Pământul, trebuie să fim pregătiți. Avem sanse la Blackout

O furtună solară uriașă lovește astăzi Pământul, trebuie să fim pregătiți. Avem sanse la Blackout?

O furtună solară uriașă lovește astăzi Pământul, trebuie să fim pregătiți. Furtuna geomagnetică ar putea provoca întreruperi de energie electrică.

Experții spun că o furtună geomagnetică va lovi Pământul ca urmare a activității solare de luni. Luni, la scurt timp după miezul nopții, o lungă erupție M1,5 a fost emisă de Soare, îndreptându-se spre planeta noastră. Nivelurile ridicate de radiații asociate cu acest eveniment au provocat deja mici scăderi de emisii radio pe unde scurte pe Pământ.

Potrivit experților, erupția a fost însoțită de ejecții coronale, un tip de activitate solară care eliberează plasmă. Se așteaptă să ajungă pe Pământ azi, 10 mai, declanșând o activitate geomagnetică moderată până la puternică

Acest lucru ar putea duce la o activitate aurorală mai spectaculoasă, chiar și mai departe de poli, dar nu ne putem aștepta să o vedem în țara noastră în acest moment.

De asemenea, s-a subliniat faptul că furtunile geomagnetice pot perturba și tehnologia terestră, de exemplu prin întreruperea comunicațiilor sau provocând pene de curent.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Incredibil. Jucării gonflabile, pot decide desfășurarea războiului?

Fermierii protestează în toată țar față de politica UE privind produsele agricole ucrainene

Sute de epave de mașini, aparate electrocasnice și alte deșeuri metalice ajung în această groapă de mină

Încă un masacru în Serbia, un bărbat a ucis opt persoane

Românii, mai bogați ca niciodată: salariul mediu depășește 1.000 de euro

Elon Musk le pregătește muncitorilor Tesla un iad pe pământ.

Dezvăluit: coduri de bare secrete ascunse de Apple pe ecranele iPhone-urilor

Marea Britanie regretă Brexit-ul

Biluțe cu nuci – Rețetă delicioasă și ușor de preparat

Record istoric pentru China: Mai mulți gameri decât locuitori în America de Nord

Atentie, soferi! Amenzile de circulație iau avant cu noul an cu Ordonanța Trenuleț.

Cazul Buzaului 1992 – Prezentat la Conferința OZN de Marcel Smoleanu și de Doru Dragoi