Acesta este sistemul smart TV de la Samsung anul acesta

Acesta este sistemul smart TV de la Samsung anul acesta

Ce s-a schimbat? Ce caracteristici noi au apărut? A avut loc o mare transformare? La ce ne putem aștepta de la sistemul de Smart TV Samsung în 2023? Haideți să aflăm!

Oferta Emag

Samsung și televizoarele Smart

Samsung a recunoscut rapid potențialul uimitor al televizoarelor inteligente. Drept urmare, compania sud-coreeană a fost una dintre primele care a venit cu televizoarele inteligente și, de atunci, a fost foarte activă în acest domeniu.

Spre deosebire de rivalii săi, compania își construiește sisteme exclusive în interiorul companiei, adaptate la propriile nevoi, și lucrează la ele fără încetare. Astfel, modelele din acest an dispun de cea mai recentă versiune a platformei Tizen Smart TV, iar noi am analizat ce ne putem aștepta de la noul sistem smart TV de la Samsung și care sunt noutățile importante.

Interfața

interfata tizen

Anul trecut, Samsung a făcut o schimbare majoră a interfeței grafice cu utilizatorul anul trecut și a fost o decizie absolut bună. Modificările au făcut ca sistemul de meniuri să fie mai intuitiv decât înainte și au facilitat accesul la funcții, servicii și parametri.
Cum direcția a fost cea bună, structura și aspectul interfeței au rămas practic neschimbate pentru modelele din 2023.

Stabilitate și viteză

Au existat unele probleme de stabilitate și viteză cu primele versiuni ale Tizen, dar acestea au fost rezolvate cu ani în urmă. Ar fi fost foarte surprinzător să vedem un pas înapoi în acest domeniu, dar din fericire nu este cazul. Platforma inteligentă nu se blochează, nu îngheață.

Telecomandă

Telecomandă

Compania continuă să favorizeze telecomanda de designer cu puține butoane, care este alimentat de panoul solar de pe spate și de undele radio emise de routerul WiFi.

Acest lucru este excelent, la fel ca și faptul că telecomanda poate fi înlocuită de un smartphone sau de o tabletă prin intermediul unei aplicații descărcabile gratuit și că televizoarele pot funcționa cu o tastatură, un mouse sau un controler conectat prin USB. Merită menționat controlul/cautarea vocală, care nu este o noutate, dar poate fi absolut utilă atunci când căutați un site web sau un videoclip.

Aplicații și casă inteligentă

Deloc surprinzător, în 2023 va exista o multitudine de aplicații disponibile pe televizoare, inclusiv, bineînțeles, cele mai populare aplicații de conținut din prezent. Netflix, Disney+, Amazon Prime Video și YouTube, pentru a numi doar câteva dintre ele. În acest domeniu, oferta este practic completă, fără verigi lipsă majore, spre deosebire de mulți producători rivali care încă se luptă cu asta.

Aplicații și casă inteligentă

Televizoarele inteligente Samsung de anul acesta, ca și predecesorii lor, nu duc lipsă de software-ul media player preinstalat din fabrică Și există în continuare o varietate de „servicii de lucru”, ceea ce înseamnă că puteți accesa documentele Office stocate în cloud, Skype sau chiar folderele partajate de pe un alt computer prin intermediul unui televizor. Intenționăm să prezentăm aceste servicii mai în detaliu mai târziu!

Ce este nou

Noutățile aduse de sistemul smartphone Samsung 2023 vor acoperi mai multe domenii.

Casa inteligentă

Casa inteligentă

În spiritul conceptului Samsung Team, televizoarele pot funcționa și ca un fel de Smart Hub, la care pot fi conectate simplu și invizibil dispozitivele IoT compatibile. De exemplu, un telefon mobil, aparatele electrocasnice inteligente sau mașinile de casă inteligente. Și nu este vorba doar de dispozitive Samsung, deoarece ecosistemul complex al companiei poate funcționa deja cu produse de la peste 300 de producători și poate fi controlat chiar și prin intermediul unui nou televizor inteligent.

Securitate

Unul dintre acestea este securitatea, care este de o importanță capitală pentru mulți utilizatori. Mai ales că televizoarele moderne pot fi folosite acum pentru a face cumpărături, pentru a accesa diverse servicii online și pentru a partaja date sensibile cu dispozitivele. Acesta este motivul pentru care modelele au fost echipate cu tehnologia Samsung Knox Vault, care face parte integrantă din sistemul inteligent.

Samsung Knox Vault

Este vorba despre un cip specializat, practic incasabil, susținut de sisteme de securitate digitale și fizice, care conține parolele, datele de autentificare și, dacă este cazul, informații sensibile IoT. Knox Vault și-a dovedit deja utilitatea pe telefoane și tablete, așa că este logic ca aceasta să fie adăugată și la televizoare.

Ajutarea persoanelor cu deficiențe de vedere

Samsung a lansat anul acesta modul Relumino, care este special conceput pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Aici, lumea vizuală este ușor diferită, cu linii mai groase, culori mai puternice și un efect de film de animație, pentru a face conținutul mai ușor de văzut și mai plăcut pentru acești utilizatori, dar, desigur, rezultatul final este mai puțin realist.

Gaming Hub

Mai multe servicii de jocuri în cloud (Xbox Game Pass, GeForce Now, Amazon Luna, Utomk) sunt accesibile direct prin intermediul platformei, permițându-vă să jucați jocuri de înaltă calitate fără a avea nevoie de o consolă de acasă sau de un PC puternic, ci doar de un controler.

Gaming Hub

De remarcat, de asemenea, panoul Game Bar reînnoit, care poate fi adus direct pe televizoare pentru a schimba rapid setările importante ale jucătorilor, precum și funcția exclusivă Minimap.

Senzor vizual și de sunet(Relumino)

Cele mai performante televizoare inteligente Samsung din acest an au fost echipate cu un senzor vizual și de sunet special. Atunci când sunt activi, aceștia monitorizează camera chiar și atunci când nu ești acasă, iar dacă detectează ceva, raportează utilizatorului prin intermediul aplicației. Așa că primim un semnal că cineva sau ceva se mișcă în cameră, sau poate că câinele latră și putem lua măsuri pentru a rezolva problema.

Senzor vizual și de sunet(Relumino)

Există chiar și opțiunea de a porni un videoclip pe televizor pentru a calma câinele de la distanță. Iar pentru infractori, poate un clip sau două din fimul Singur Acasă pentru a-i distra până la sosirea poliției.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Iată tot ce trebuie să știi despre noile iPhone-uri 15. Pret si disponibilitate in Romania

Aeroportul Brașov, un vis frumos care s-a sfârșit. Cum au dispărut destinațiile din orarul de zbor.

Lovitură brutală a lui Putin asupra sediului serviciilor secrete militare Ucrainene