Sfaturi pentru cumpărarea de televizoare - sistem de sunet ce face ca un televizor să sune bine La ce trebuie să ne uităm

Sfaturi pentru cumpărarea de televizoare – sistem de sunet: ce face ca un televizor să sune bine? La ce trebuie să ne uităm?

Putem spune că poți defini experiența oferită de un televizor prin calitatea sunetului. Vă arătăm ce trebuie să aveți în considerare înainte de achiziție.

Calitatea imaginii este în continuare cel mai important lucru atunci când se evaluează un televizor – aspectul acestuia este un aspect pe care nu puteți și nu ar trebui să îl contestați. Dar este, de asemenea, un fapt că și sunetul unui anumit televizor are o mare importanță. Există diferențe uriașe între modele în această privință

Aveți nevoie de un sistem de audio extern?

 sistem de audio extern

Pe vremuri, era o regulă generală că, dacă doreați să obțineți o imagine bună cu o calitate decentă a sunetului, merita întotdeauna să conectați la televizor un aparat audio extern dedicat, cum ar fi un proiector de sunet sau un set de componente. Astăzi, însă, nu este neapărat așa. Există acum televizoare care pot produce un sunet excelent, asemănător cu cel de cinema, astfel încât nu este necesar să cheltuiți bani pe un astfel de produs extern. Samsung este un lider absolut în acest domeniu, iar în zilele noastre integrează invariabil în produsele sale high-end un sistem de sunet foarte serios, plin de dotări suplimentare.

În acest articol, vom analiza conceptele și tehnologiile pe care sistemele de sunet le pot aduce în mintea celor care se gândesc să cumpere un televizor. La ce să fiti atenti, la ce să țineți cont și ce să nu faceți.

Performanță

Samsung QN95B

Acesta este unul dintre cei mai evidențiați parametri de către producători, deoarece este ușor de comunicat. Se exprimă în wați (W) și oferă o indicație aproximativă despre cât de puternic este un produs. Este important de subliniat faptul că volumul depinde de o serie de alți parametri, dar, în general, cu cât valoarea în wați este mai mare, cu atât televizorul este mai puternic. Unul dintre cele mai bune televizoare din prezent, Samsung QN95B, de exemplu, are un sistem de sunet integrat de 70 de wați, în timp ce rudele sale tradiționale medii sunt de obicei de 20 de wați.

oferta televizoare

Cele Mai Populare Televizoare

Descopera ofertele la cele mai noi televizoare disponibile pe piata.

Numărul de canale

Indică numărul de canale de sunet pe care le poate reda un produs. Televizoarele obișnuiau să fie mono, adică 1 canal. Apoi au apărut dispozitivele stereo, cu 2 sau 2.0 canale, în care pistele audio stânga și dreapta conțineau semnale diferite. Acest lucru ne permite să percepem dacă anumite sunete vin din dreapta sau din stânga în timp ce ne uităm la televizor.

Dar astăzi, dispozitivele mai bune au mers si mai departe. Samsung QN95B menționat mai sus, de exemplu, are un sistem audio integrat cu 4.2.2 canale (!!!). Acest lucru înseamnă că puteți crea o imagine sonoră mai precisă, mai detaliată și mai clară ca niciodată. Inginerii pot folosi, de asemenea, difuzoare speciale, cum ar fi cele concepute pentru a reproduce basul, sau cele care sunt concepute pentru a reproduce sunetul care vine de la înălțime în cameră. Așadar, cu cât numărul de canale este mai mare, cu atât mai bună va fi probabil calitatea sunetului.

Subwoofer încorporat

Subwoofer încorporat

Acestea sunt difuzoarele speciale care sunt folosite pentru a reproduce sunetele de bas. Designul lor este diferit de wooferele convenționale, care nu sunt atât de bune la reproducerea basului. Basurile joacă un rol cheie în crearea unui sunet bogat, plin și organic, fără ele există șanse mari de a obține un sunet steril și nenatural.

Dacă un televizor are subwoofere încorporate, există șanse mari ca calitatea sunetului să fie mai bună decât ceea ce putem experimenta în cazul modelelor tradiționale. De asemenea, vă puteți da seama dacă este prezent un subwoofer după numărul canalului. Pentru un sistem cu 2.1 canale, numărul 1 indică acest lucru. Evident, dacă există mai mult de un subwoofer dedicat într-un televizor, acest număr este mai mare.

Moduri de sunet preprogramate

Moduri de sunet preprogramate

La unele televizoare, este posibil să găsiți în sistemul de meniu profiluri de sunet care au fost optimizate din fabrică pentru diferite conținuturi. Acestea indică de obicei prin denumire (Cinema, Sport etc.) tipul de conținut pentru care sunt destinate. La modelele Samsung de gamă superioară, puteți lăsa alegerea la latitudinea sistemului inteligent. Acesta poate ajusta automat setările în funcție de conținutul pe care îl urmăriți, astfel încât nu trebuie să vă chinuiți cu ele.

Calibrare automată

Există televizoare care au microfoane pe ele sau pe telecomenzi. Acest lucru le permite să măsoare condițiile acustice din cameră, iar un algoritm inteligent ajustează parametrii pentru a obține cea mai bună calitate a sunetului pe baza datelor. Această funcție se numește „Room-filling sound” la televizoarele Samsung, de exemplu.

Egalizator

Egalizatorul permite utilizatorilor să ajusteze manual proporțiile după gustul lor. O funcție foarte utilă!

Suport Dolby Atmos

Astfel de modele fac față standardului de sunet bazat pe obiecte Dolby Atmos. Particularitatea acestuia este că include piste de sunet care specifică nu numai direcția orizontală ci și cea verticală a sunetului în camera din care este direcționat către utilizator. Este de înțeles că televizoarele cu Dolby Atmos oferă o imagine sonoră mai precisă și un sunet mai cinematografic.

Sunetul de urmărire a mișcării

Sunetul de urmarire a miscarii

Unul dintre marile plusuri ale televizoarelor Samsung este sunetul de urmărire a mișcării. Această tehnologie, numită Object Tracking Sound+, permite detectarea sunetelor din direcția ecranului din care ar trebui să vină în funcție de conținutul pe care îl vizualizați. Astfel, de exemplu, dacă în colțul din dreapta sus este o păsărică care cântă, iar în colțul din stânga jos este o doamnă care cântă la vioară, veți auzi cântecul de vioară din colțul din stânga jos și ciripitul din cealaltă parte a camerei.

Dacă obiectul se deplasează pe ecran, astfel încât pasărea zboară spre stânga, sunetul se deplasează odată cu ea. Acest serviciu se bazează pe un sistem de sunet integrat mult mai avansat, cu mai multe canale. Samsung QN95B, de exemplu, are difuzoare controlate individual, încorporate în colțurile superioare ale carcasei, care joacă un rol important în buna funcționare a acestui serviciu.

Concluzie

Se poate spune cu siguranță că sunetul de pe televizoare a evoluat mult în ultimul deceniu și jumătate. Există chiar și modele care sunt acum special concepute pentru a asculta muzică și care pot crea cu adevărat iluzia cinematografiei! Așadar, dacă calitatea sunetului este importantă pentru dvs., este un aspect de luat în considerare atunci când luați o decizie de cumpărare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Google Tensor G4: Un Salt Evolutiv în Performanță și Eficiență Termică

Lansare Extinsă: Actualizarea Software Galaxy S24

ChatGPT își poate redacta si bilet de externare.

Samsung Galaxy S25: Un gigant în devenire, posibil peste iPhone 16 Pro

Android 15 promite localizarea smartphone-urilor chiar și când sunt oprite

Android te lasa să transferi eSIM-uri între telefoanele.

 iPhone 16 Pro și iPhone 17 vor aduce inovații importante la camerele foto

Redmi Note 13R Pro: Imagini și specificații scăpate pe internet înainte de lansarea oficială

MGIE:Apple face o inovație în editarea imaginilor cu inteligența artificială!

iPhone 17 ar putea beneficia de un display asemănător cu cel al Galaxy S24 Ultra

Galaxy S23 Ultra va primi în curând câteva funcții de inteligență artificială de la Galaxy S24

Bitcoin vs. Apă: De ce Bitcoin este cel mai mare dușman al apei