Swarovski AX Visio, binoclul inteligent care identifică ceea ce privești.

Swarovski AX Visio, binoclul inteligent care identifică ceea ce privești.

La CES din acest an s-au văzut multe gadgeturi cu inteligență artificială și ecrane transparente, dar și alte chestii care merită atenția, cum ar fi televizoarele de fițe și telefoanele deștepte. Printre ele, a fost și binoclul Swarovski AX Visio de la Swarovski Optik, care te ajută să vânezi sau să te uiți la păsări.

Ce are special binoclul ăsta e că are o unitate de procesare neuronală (NPU) integrată, care promite să recunoască imaginile mai bine decât alte binocluri de pe piață. Cu un buton, alegi dacă vrei să vezi păsări sau mamifere, și dacă prin lentilă apare vreun animal, binoclul îți zice cum se numește și îți arată numele pe ecran. Binoclul poate să funcționeze și ca o busolă digitală, sau să transmită imaginea mărită pe telefon.

Binoclul are o mărire optică de 10x și o lentilă obiectivă de 32 mm, și poate să facă poze și filme când îl folosești. Pozele sunt de 13 megapixeli (4208 x 3120 pixeli), iar filmele pot fi Full HD. Binoclul are și o aplicație pentru smartphone, care îți permite să încarci și să editezi pozele de pe telefon, și care e necesară și pentru funcția de streaming Live View.

Producătorul spune că bateria ține două ore dacă folosești binoclul la maxim, și până la 15 ore dacă nu îi dai drumul la toate funcțiile. Dar cea mai tare chestie la binoclul ăsta nu e că îți spune ce animal vezi, ci cât costă. Swarovski Optik cere 4.600 de euro pentru el, adică cam 23.000 lei. Asta e un binoclu pentru cei cu bani, nu pentru cei cu ochi.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FIECARE IPHONE 15 A PRIMIT O BATERIE MAI MARE

Samsung Galaxy A35 surprins într-o fotografie înainte de lansare.

Apple pregătește un dispozitiv revoluționar cu ecran pliabil.

iPhone 16 Pro Max promite o baterie record: cât ar putea ține cu o singură încărcare.

Facebook Anunță Revoluția AI: Algoritmul Care Schimbă Regulile Jocului

Android 14 și One UI 6 au sosit pe mai multe telefoane Galaxy: Descoperă ce îmbunătățiri și funcții noi au adus

Iată lista cu cele mai căutate 10 telefoane în acest moment

Nothing Phone (2a), telefonul care nu te ruinează și nu te dezamăgește

Detalii Picante: Camera Galaxy S24 FE, Dezvăluite Prematur

Exynos 2400, mai performant decât hardware-ul iPhone 15 Pro, conform zvonurilor.

Nothing Phone (2a) sosește pe 5 martie

Xiaomi x Leica Optical Institute: Xiaomi și Leica fac echipă pentru a revoluționa fotografia pe mobil