Gemini, serviciul de chatbot de la Google, vine în Google Messages

Gemini, serviciul de chatbot de la Google, vine în Google Messages

Google a profitat de Mobile World Congress 2024 pentru a ne arăta ce pregătește pentru Android și Wear OS. Printre noutățile pe care le vom vedea în curând pe telefoanele și ceasurile noastre inteligente se numără și Gemini, serviciul de chatbot generativ de la Google, care ne promite să ne facă viața mai ușoară.

Ce este Gemini? E un asistent virtual care poate să scrie mesaje pentru noi, să ne ajute să organizăm evenimente și să ne ofere informații utile într-un mod chat. Gemini are deja o aplicație proprie, dar Google vrea să-l facă și mai la îndemână, integrându-l în Google Messages. Așa că, în curând, vom putea să vorbim cu Gemini direct din aplicația de mesagerie, folosind opțiunea “Chat with Gemini”. Deocamdată, funcția este în versiune beta și funcționează doar în engleză, dar Google spune că va adăuga și alte limbi în viitor.

Dar asta nu e tot ce ne-a pregătit Google. Compania folosește inteligența artificială și pentru a ne face mai atenți la drum când conducem. Android Auto va avea o funcție care ne rezumă mesajele text și chat-urile de grup și ne sugerează răspunsuri automate. Așa nu mai trebuie să ne uităm la telefon sau să scriem cu mâna. Putem trimite mesaje, suna pe cineva sau spune când ajungem la destinație cu o singură atingere. Funcția asta a fost anunțată odată cu seria Galaxy S24, dar acum va fi disponibilă pentru toți utilizatorii.

gemini chat

Google ne mai aduce și o îmbunătățire mică, dar utilă, pentru productivitate. Utilizatorii Workspace vor putea să scrie cu degetul sau cu pixul digital în Google Docs pe dispozitivele Android. Așa putem să facem notițe, schițe sau desene mai ușor. Lens TalkBack, care este disponibil în Google Maps, va avea o integrare nouă, care ne va ajuta să descoperim și să identificăm locurile din jurul nostru, cum ar fi bancomate, restaurante sau stații de transport. Trebuie doar să îndreptăm camera telefonului spre un loc și funcția ne va spune cu voce tare ce este acolo, când se deschide sau ce părere au alții despre el.

Aplicația FitBit se actualizează și ea și ne va permite să sincronizăm datele de la alte aplicații cu Health Connect. Așa putem să vedem într-un singur loc datele de la aplicații ca AllTrails, Oura Ring sau MyFitnessPal. Și mai putem să gestionăm mai simplu Spotify pe ecranul de pornire Android, schimbând dispozitivul de redare din widgetul Spotify, la fel ca la YouTube Music.

Și pentru că vorbeam de Wear OS, cea mai bună noutate este că vom putea să ne verificăm biletele, cardurile de membru și cărțile de îmbarcare direct pe smartwatch-uri, folosind aplicația Google Wallet. Așa nu mai trebuie să scoatem telefonul din buzunar de fiecare dată.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 Google îi dă în judecată pe escrocii care au folosit un malware fals Bard AI

NASA își lansează propriul canal de streaming:Nasa+

Nothing Phone (2a), o imagine falsă ne-a indus în eroare.

Review Apple Vision Pro și videoclip de unboxing înainte de lansare oficială.

Honor 100 și Honor 100 Pro: Design Neobișnuit, Specificații Extraordinare!

YouTube Kids se mută în aplicația principală YouTube – iată cum va funcționa

Samsung Împrospătează Suportul pentru Seria Galaxy S20

Seria Redmi Note 13 5G a sosit! Iată Specificațiile si prețul.

Google Pixel Fold 2 se arată în toată splendoarea: ce are nou și când apare

Snapdragon 8 Gen 4 zice adio nucleelelor zgârcite.

Samsung Galaxy S24 Ultra Unboxed înainte de lansare.

Noul software pentru OnePlus 10 Pro: Android 14 și OxygenOS 14