Gemini, noul nume al lui Google Bard, vine cu o aplicație proprie

Gemini, noul nume al lui Google Bard, vine cu o aplicație proprie

Google a decis să-i schimbe numele lui Google Bard în Gemini și să-i ofere o aplicație dedicată pentru Android. Acum, dacă vrei să folosești Gemini (fostul Bard) pe telefonul tău, trebuie să descarci aplicația Gemini.

Odată ce ai instalat aplicația, poți opta să renunți la Google Assistant și să-l înlocuiești cu Gemini ca asistent virtual principal. Comanda vocală “Hei, Google” va funcționa în continuare, dar te va conecta cu Gemini în loc de Assistant. Google îți recomandă să păstrezi Assistant, deoarece Gemini nu are încă toate funcțiile pe care le are Assistant.

Gemini îți va permite să faci lucruri simple, cum ar fi să pui cronometre, să suni pe cineva sau să controlezi dispozitivele smart din casă, dar nu va putea face tot ce face Assistant. Google promite că va adăuga mai multe funcții pentru Gemini în curând. Se pare că Google vrea să scape de Assistant treptat.

Dacă alegi să treci la Gemini după ce ai descărcat aplicația sa, îl vei putea accesa la fel ca pe Assistant. Poți să apeși lung pe butonul de start, să-l tragi într-un colț sau să folosești cuvântul cheie ca de obicei. Când faci asta, o nouă interfață Gemini va apărea în loc de Google Assistant.

Google spune că Gemini va fi capabil să analizeze ce se află pe ecranul telefonului și să-ți ofere ajutor relevant. De exemplu, poate să-ți sugereze un titlu pentru o poză pe care tocmai ai făcut-o sau să-ți pună o întrebare despre ceva ce citești.

Aplicația Gemini pentru Android folosește modelul Gemini Pro de la Google, așa că te poți aștepta ca majoritatea sarcinilor de AI să fie executate în cloud.

Utilizatorii de iOS nu vor avea o aplicație separată pentru Gemini, dar vor putea interacționa cu AI-ul din aplicația Google. Această opțiune va fi disponibilă în următoarele săptămâni, permițând utilizatorilor iOS să activeze comutatorul Gemini pentru a vorbi cu AI, a genera imagini personalizate, a obține asistență pentru a scrie postări sociale și multe altele.

Gemini va fi disponibil în SUA de astăzi și va suporta doar limba engleză deocamdată. Google spune că va extinde disponibilitatea Gemini în alte regiuni începând de săptămâna viitoare, urmând o lansare globală.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung va revoluționa bateria iPhone cu noua tehnologie OLED

Messenger va fi din nou accesibil și fără un cont de Facebook

Opera vine cu un browser cu inteligență artificială pentru iOS, după ce Apple renunță la WebKit

Prețurile seriei Galaxy S24 în Europa au fost dezvăluite.

Cum arată OnePlus 12 pe dinăuntru?Vezi cum este dezasamblat.

OpenAI își extinde ambițiile: de la ChatGPT la căutări web. Cum ar putea schimba asta internetul?

Fortnite revine pe iPhone după o pauză de patru ani, dar nu fără conflicte cu Apple

Ce telefon ai? 5G-ul e plin de găuri, producătorii sunt îngrijorați

Ce telefon Android a fost cel mai căutat în 2023? Surpriză mare!

Samsung Galaxy S24, gata de lansare – ce culori și ce memorie o să aibă

Inteligența artificială, o amenințare pentru sistemul financiar? Ce spun experții lui Janet Yellen

Xiaomi 14 Ultra vrea să-l bată pe Galaxy S24 Ultra, dar are șanse?