Interceptarea platformelor criptate este ilegală în UE

Interceptarea platformelor criptate este ilegală în UE

Rusia nu are dreptul să-i ceară Telegram să-i dea cheile de criptare pentru a citi mesajele utilizatorilor, a hotărât Curtea de Justiție a UE.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a spus că slăbirea criptării de la un capăt la altul a fost un pericol prea mare pentru drepturile omului și a arătat că introducerea de uși de rezervă în serviciile de mesagerie individuale încalcă drepturile fundamentale și ar putea fi ilegală în toată UE.

Deci, decizia curții internaționale se opune propunerii vechi a Comisiei Europene care spunea că furnizorii de servicii de e-mail și de mesagerie ar trebui să aibă o ușă de rezervă pentru ca poliția să poată decripta mesajele celor care par a fi un risc de securitate. Ideea nu doar că ar fi foarte greu de făcut din punct de vedere tehnic, dar ar lăsa loc și de abuzuri.

Motivul principal al curții este că “slăbirea criptării prin crearea de uși de rezervă ar face posibilă, clar din punct de vedere tehnic, interceptarea de obicei, generală și nediscriminatorie a comunicațiilor electronice personale”, ceea ce ar lăsa loc de mai multe abuzuri, chiar și în cazuri mai puțin justificate.

Serviciul de informații rus, FSS, i-a cerut Telegram în 2017 să împartă mesajele criptate ale unor utilizatori pentru a găsi “activități legate de terorism”, dar un utilizator rus de Telegram l-a acuzat pe FSS că i-a încălcat dreptul la viață privată și la comunicații private prin emiterea ordinului, pe de altă parte, el a contestat legile care obligă serviciile de mesagerie să păstreze comunicațiile utilizatorilor timp de șase luni, să păstreze metadatele acestora timp de un an și să dea poliției cheile necesare pentru decriptarea conversațiilor la cerere.

Telegram a zis nu, de asemenea, și a spus că nu poate da cheile de criptare autorităților din motive tehnice. Serviciul a fost amendat și chiar interzis de o curte din Rusia, obligând utilizatorii să se alieze. La urmă, cazul a ajuns la CEDO, care a dat acum verdictul.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

TikTok se adaptează la tine: cum să te bucuri de conținutul preferat pe ecranele pliabile

Gemini, noul nume al lui Google Bard, vine cu o aplicație proprie

Livrările Apple iPhone 15 Pro Max ar putea fi întârziate

Cum să faci o friptură de vis într-un minut și jumătate cu grătarul inteligent Seergrills Perfecta!

Apple Vision Pro, fără YouTube și Spotify.

Dispozitivele de top Samsung din 2023 vor beneficia de One UI 6.1 în prima parte a anului 2024

Tesla Roadster, mașina care face suta într-o clipită!

Ai curaj să ghicești care față e adevărată și care e făcută de inteligență artificală în poza asta?

Samsung a ales un nou design pentru Galaxy S24 Ultra. Vezi despre ce e vorba!

Instagram se schimbă: ce trebuie să știi despre noile filtre, autocolante și Reels

Descoperă Google Circle to Search: noua modalitate de a căuta pe smartphone.

Huawei Band 9: Stil, Substanță și Sport într-un Singur Gadget!