Interceptarea platformelor criptate este ilegală în UE

Interceptarea platformelor criptate este ilegală în UE

Rusia nu are dreptul să-i ceară Telegram să-i dea cheile de criptare pentru a citi mesajele utilizatorilor, a hotărât Curtea de Justiție a UE.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a spus că slăbirea criptării de la un capăt la altul a fost un pericol prea mare pentru drepturile omului și a arătat că introducerea de uși de rezervă în serviciile de mesagerie individuale încalcă drepturile fundamentale și ar putea fi ilegală în toată UE.

Deci, decizia curții internaționale se opune propunerii vechi a Comisiei Europene care spunea că furnizorii de servicii de e-mail și de mesagerie ar trebui să aibă o ușă de rezervă pentru ca poliția să poată decripta mesajele celor care par a fi un risc de securitate. Ideea nu doar că ar fi foarte greu de făcut din punct de vedere tehnic, dar ar lăsa loc și de abuzuri.

Motivul principal al curții este că “slăbirea criptării prin crearea de uși de rezervă ar face posibilă, clar din punct de vedere tehnic, interceptarea de obicei, generală și nediscriminatorie a comunicațiilor electronice personale”, ceea ce ar lăsa loc de mai multe abuzuri, chiar și în cazuri mai puțin justificate.

Serviciul de informații rus, FSS, i-a cerut Telegram în 2017 să împartă mesajele criptate ale unor utilizatori pentru a găsi “activități legate de terorism”, dar un utilizator rus de Telegram l-a acuzat pe FSS că i-a încălcat dreptul la viață privată și la comunicații private prin emiterea ordinului, pe de altă parte, el a contestat legile care obligă serviciile de mesagerie să păstreze comunicațiile utilizatorilor timp de șase luni, să păstreze metadatele acestora timp de un an și să dea poliției cheile necesare pentru decriptarea conversațiilor la cerere.

Telegram a zis nu, de asemenea, și a spus că nu poate da cheile de criptare autorităților din motive tehnice. Serviciul a fost amendat și chiar interzis de o curte din Rusia, obligând utilizatorii să se alieze. La urmă, cazul a ajuns la CEDO, care a dat acum verdictul.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

O actualizare importantă vine pentru Windows 11

Android 14 cu One UI 6 ajunge pe tabletele Samsung!

[VIDEO]Exynos sau Snapdragon? Află cum se compară pe Galaxy S24 și S24+

OpenAI își extinde ambițiile: de la ChatGPT la căutări web. Cum ar putea schimba asta internetul?

S-A LANSAT PROCESORUL HIGH-END DIMENSITY 9300

Precomanda Google Pixel 8 și 8 Pro in Romania la cel mai bun pret posibil.

Inteligența Artificială pe YouTube: Un Nou Prag de Transparență

Ghidul cumpărătorului iPhone 14 Pro vs. iPhone 15 Pro: Peste 30 de upgrade-uri comparate

Imagini oficiale cu Samsung Galaxy A55, cu o nouă ramă metalică

Apple Vision Pro, lansarea așteptată în februarie 2024

Imaginează-țI orice cu Imagine With Meta AI, o nouă platformă care îțI transformă cuvintele în imagini

Nothing Phone (2a) sosește pe 5 martie