Microsoft și Google dau bani cu lopata pe inteligența artificială din Europa

Microsoft și Google dau bani cu lopata pe inteligența artificială din Europa

Dacă ești pasionat de inteligență artificială, ai noroc: Europa e plină de bani pentru asta. Google și Microsoft sunt doar două dintre giganții tehnologici care investesc sume uriașe în infrastructura de AI de pe bătrânul continent.

Nu e zi să nu auzim de vreun proiect nou și interesant de inteligență artificială, finanțat de investitori sau de companii. Se pare că Europa e pe val și vrea să devină un pol important al inovației în domeniul AI.

Google, spre exemplu, a zis că o să-și facă un centru nou de AI la Paris, în Franța. Acolo o să lucreze cam 300 de oameni de știință și ingineri, care o să facă minuni cu algoritmii și mașinile inteligente. Asta e visul lui Macron, care vrea să facă din Franța un hub tehnologic de top. Că doar nu o să-i lase pe americani și pe englezi să-i ia fața la software și la bani.

Între timp, Microsoft aruncă 3,2 miliarde de euro în Germania, în 2 ani, mai ales pe inteligență artificială. Asta o să ajute economia germană, care nu e tocmai în cea mai bună formă, și o să fie cea mai mare investiție a Microsoft în Germania din ultimii 40 de ani. Ei își măresc puterea de AI și de cloud, și oferă mai multe oportunități de învățare și dezvoltare profesională.

Dar Microsoft nu se oprește aici. Mai dă și 2,1 miliarde de dolari pe AI și cloud în Spania, în următorii 2 ani. Ei spun că au o relație specială cu Spania, de 37 de ani, și că vor să contribuie la securitatea, dezvoltarea și transformarea digitală a țării, atât la nivel de guvern, cât și de afaceri și societate. Și nu e vorba doar de niște servere și cabluri, ci de ceva mai mult.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Paint primește funcționalitate de tip Photoshop

Cum să alegi cel mai bun router Wifi. Sfaturi si recomandari.

Un avion fără geamuri și fără zgomot. Noul avion al NASA care ar putea reforma transportul aerian.

Microsoft lansează aplicația Copilot cu inteligență artificială pentru Android

Ce ne pregătește Apple cu iPhone 16 Pro: Tot ce știm până acum.

Noi căști cu anulare a zgomotului anunțate de HMD: Nokia Clarity Earbuds 2+

Android 15 Developer Preview 1 este disponibil pentru Pixel 6 și versiuni ulterioare.

Huawei Enjoy 70 lansat la nivel internațional ca Nova Y72

ChatGPT, chatbot-ul care încalcă GDPR, ar putea fi oprit în Europa

Ce zici de niște imagini proaspete cu seria Galaxy S24?

Ecrane de top la prețuri accesibile? Samsung A35 și A55 răspund provocării!

Samsung Galaxy M55 apare pe Geekbench cu Snapdragon 7 Gen 1