ESTE DIN NOU O LIPSĂ DE PLĂCI VIDEO?

ESTE DIN NOU O LIPSĂ DE PLĂCI VIDEO?

Pe un forum chinezesc numit Board Channels, a ieșit la iveală faptul că plăcile video Nvidia GeForce RTX 4000 cu arhitectura Ada Lovelace sunt destul de solicitate, dar mai ales RTX 4060 Ti se vinde ca pâinea caldă. Din cauza constrângerilor din lanțul de aprovizionare, ar trebui să fiți pregătiți pentru o creștere de preț de aproximativ 10%RTX 4060 Ti este o placă entry-level bună pentru gameri, iar mulți din China o aleg; acesta este motivul pentru care există brusc atât de mult interes pentru produsul Nvidia.

Cu toate acestea, oferta a devenit semnificativ mai redusă, iar având puține plăci disponibile, prețurile vor crește. Așadar, așteptați-vă la creșteri de preț pe multe piețe, inclusiv în China. MSI și Asus au început să mărească încet prețul plăcilor lor pentru a face mulți bani din cerere. Este puțin probabil să se înregistreze creșteri semnificative de prețuri în Europa și America de Nord, unde prețurile tind să fie mai mici, deși prețul de vânzare recomandat poate varia de la o țară la alta. În China, sancțiunile americane cauzează o penurie de aprovizionare (sau așa sar peste interdicția privind cardurile concepute pentru inteligența artificială?).

Dar nu se știe niciodată cum se va schimba situația din Asia în Occident. Poate că acum nu este momentul să alegeți plăcile Nvidia. Poate că ar merita să așteptați până la sfârșitul anului, pentru că până atunci ar putea ajunge în magazine unele dintre modelele high-end din seria GeForce RTX 5000 cu arhitectura următoare, bazate pe Blackwell. De aceea, de obicei se întâmplă ca produsele mai vechi să fie ieftinite pentru a se epuiza stocurile.

Desigur, de data aceasta nu este vorba de AMD. Poate că acest lucru arată, de asemenea, că AMD (și chiar și Intel) sunt semnificativ în urmă în ceea ce privește cota de piață și preferă să meargă cu plăci Nvidia. Trebuie doar să împingă cumva în jos cerințele de consum de energie ale GPU-urilor lor (acestea au cam dispărut în ultimele 2-3 generații).

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook Anunță Revoluția AI: Algoritmul Care Schimbă Regulile Jocului

TOP 3 Telefoane bune care nu vin de la Apple, Samsung sau Xiaomi.

Un om cu cipul lui Musk(Neuralink) în cap face minuni: controlează un mouse cu gândul

Cu ADN-ul, datele tale nu se pierd niciodată în acest depozit nou-nouț.

Amazon pregătește un monstru de inteligență artificială: Olympus!

ASUS ZENFONE 10 SE ACTUALIZEAZĂ LA ANDROID 14

Xiaomi Pad 7, lansare în februarie: tot ce trebuie să știi despre noua tabletă

Cerere puternică pentru Huawei Mate 60 Pro

 Samsung Galaxy S24 Ultra are o cameră de răcire cu vapori impresionantă.

Apple a lansat a doua versiune beta pentru iOS 17.4, iPadOS 17.4, watchOS 10.4, tvOS 17.4 șo macOS sonoma 14.4

Nothing OS 2.5, bazat pe Android 14, a sosit pentru Phone (2)

Motorola îți arată cum va arăta viitorul smartphone-urilor: un telefon care se înfășoară la mână