Android, Google Search și Chrome se schimbă în UE. Ce trebuie să știi

Android, Google Search și Chrome se schimbă în UE. Ce trebuie să știi

Dacă ești din UE, probabil că ai auzit de DMA, adică Actul privind piața digitală europeană, care intră în vigoare de săptămâna asta. Acest act îi obligă pe cei de la Google și alte companii mari de tehnologie să își adapteze serviciile și platformele la noile reguli. Google a anunțat deja ce schimbări vor avea loc în UE săptămâna asta și noi ți le prezentăm pe scurt.

Prima schimbare este la telefoanele Android noi, care vor avea un ecran suplimentar de alegere a utilizatorului. Acest ecran îți va permite să alegi ce browser vrei să folosești la configurarea telefonului, pe lângă ecranele de alegere a browserului și a motorului de căutare care apar deja când deschizi Play Store. Chrome va avea și el un ecran de alegere a motorului de căutare, atât pe desktop, cât și pe iOS, ca să respecte DMA.

Google Search și Play Store nu scapă neschimbate

Google a mai făcut și alte modificări la experiența de căutare, peste 20 la număr, ca să se conformeze noilor reglementări. Printre acestea se numără noi unități de agregare și “cipuri” de rafinare, care îți vor arăta rezultate de pe alte site-uri în domenii ca bilete de avion, locuri de muncă și produse. Un lucru interesant este că Google Flights a dispărut de pe pagina de rezultate, fiind înlocuit de noua unitate de agregare).

O altă noutate importantă vine la 6 martie, când Google va permite aplicațiilor din Play Store să se lege la oferte din afara aplicației.

Până acum, Google le-a oferit dezvoltatorilor de aplicații din UE posibilitatea să aibă opțiuni alternative de facturare, adică să își folosească propriul sistem de facturare, pe lângă cel al Google. Acum, Google extinde această posibilitate și la dezvoltatorii de jocuri, care își pot alege singuri sistemul de facturare, fără să fie nevoie să folosească cel al Google.

În sfârșit, utilizatorii din UE au acum opțiunea să își lege sau nu serviciile Google pe care le folosesc. Dacă blochezi această opțiune, Google nu va mai putea să îți personalizeze conținutul și publicitatea pe alte servicii Google, folosind datele de la un serviciu. Google spune că poți alege să îți lege toate serviciile principale, niciuna sau doar unele dintre ele.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung Galaxy S24, gata de lansare – ce culori și ce memorie o să aibă

Samsung vrea să cucerească Europa cu noile Galaxy Z Flip6 și Z Fold6

Alexa, asistentul inteligent de la Amazon, ar putea deveni cu plată. Dar merită?

ChatGPT de la OpenAI își face upgrade la memorie – ce bine sau ce rău?

Huawei Nova 12 se lasă văzut într-o nouă imagine

Android 14 cu One UI 6 ajunge pe tabletele Samsung!

Windows se pregătește pentru era PC-urilor cu inteligență artificială

Descoperiți Lumina Wi-Fi – Tehnologia Li-Fi și Beneficiile Sale

O nouă eră de editare video bazată pe inteligență artificială pe Facebook

Ce este un multicooker:Ce poți face cu ea si ce avantaje are?

HarmonyOS Next se apropie de prime time, un video prezintă noul limbaj de design UI

Qualcomm a lansat Snapdragon 7 Gen 3, un chipset de gamă medie care vă va uimi cu viteza, grafica și conectivitatea sa