Samsung Își Revendică Tronul: Vânzări Galactice Depășesc Apple!

Samsung Își Revendică Tronul: Vânzări Galactice Depășesc Apple!

Pare că Samsung a revenit în forță, depășind Apple în luna februarie și vânzând mai multe telefoane Galaxy decât iPhone-uri. Anul trecut, Apple a dominat piața de telefonie mobilă pentru prima dată pe parcursul unui an întreg, lăsând Samsung pe locul secund. Dar, cu lansarea seriei Galaxy S24, vântul schimbării a început să sufle în favoarea gigantului sud-coreean.

În 2023, Apple a reușit să vândă impresionantele 229,2 milioane de iPhone-uri, în timp ce Samsung a urmat îndeaproape cu 225,4 milioane. Ambele companii au capturat aproximativ 20% din piață, o scădere ușoară pentru Samsung de la 22% și o creștere pentru Apple de la 19%.

Chiar dacă e prea devreme să prezicem cum se vor așeza lucrurile pe tabloul anual, 2024 pare să fie un an promițător pentru Samsung. Noile modele Galaxy S24 au fost un hit, depășind vânzările seriei Galaxy S23 și, fără surprize, au reușit să pună Apple pe locul secund.

Conform datelor de la Counterpoint Research, Samsung a vândut în februarie un total de 19,69 milioane de smartphone-uri Galaxy, ceea ce reprezintă 20% din piață. Pe de altă parte, Apple a vândut 17,41 milioane de iPhone-uri, ajungând la o cotă de piață de 18%.

În Europa, Samsung strălucește cu o cotă de piață de 34%, ceea ce înseamnă că aproape unul din trei telefoane vândute este un Galaxy. În contrast, Apple își menține poziția de lider în SUA, deși cota sa a scăzut de la 64% la 48% între ianuarie și februarie.

Și pentru a adăuga un strop de precizie, se estimează că aproximativ 6,53 milioane de unități Galaxy S24 au fost vândute global până la sfârșitul lunii februarie.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OnePlus 12 se lansează la începutul lui decembrie, de ziua de naștere a OnePlus

 iPhone 16 – Schimbări de Design Confirmate de Zvonuri și Scurgeri

Ce trebuie să știi despre noile iPad Pro și Air care vor fi lansate în martie.

Telefonul Barbie Flip Phone, telefonul roz care nu are internet, dar are farmec

Nothing Phone (2a) – un succes fulminant cu 60.000 de unități vândute în doar o oră

Mașini zburătoare cu 360 km/h se vor concura între ele anul viitor.

Messenger va fi din nou accesibil și fără un cont de Facebook

Un concurent serios pentru ChatGPT, Bard și Dall-E: Samsung prezintă modelul de inteligență artificială „Gauss” care generează text, scrie cod și creează imagini

Când va apărea Samsung Galaxy S24? A fost dezvăluit data lansării.

Cele 4 motive pentru care ChatGPT de la OpenAI este pe moarte

TOP 3 Telefoane bune care nu vin de la Apple, Samsung sau Xiaomi.

In 2024 vin televiozarele LG OLED TV cu suport VRR de 144Hz?