Apple încurajează inovația din partea furnizorilor de ecrane

Apple încurajează inovația din partea furnizorilor de ecrane

Potrivit unor rapoarte recente, Apple le cere furnizorilor de panouri OLED să dezvolte ecrane cu un design complet fără margini. Obiectivul principal este de a crea ecrane organice cu margini cât mai subțiri în jurul ecranelor pentru modelele iPhone 15 Pro din acest an și, în cele din urmă, de a crea panouri care să ocupe complet panoul frontal. Acest lucru înseamnă că nu va exista nicio insulă de senzori sau decupaj, ci doar ecranul.

la-i CARDUL CU MILIOANE DE IDEI de la eMAG

Apple se aprovizionează cu ecrane OLED în principal de la LG Display și Samsung Display, astfel că aceste companii sunt cele mai afectate de apelul Apple, dar și BOE din China produce ecrane organice pentru Apple. Cu toate acestea, realizarea unor ecrane care să nu aibă niciun chenar sau să ocupe întregul panou frontal nu este o sarcină ușoară, nici măcar pentru producătorii menționați mai sus, mai ales dacă se dorește satisfacerea cerințelor ridicate ale Apple.

Una dintre probleme este camera de sub ecran, pentru care stratul exterior de film nu este încă suficient de subțire și nu există suficient spațiu pentru a o instala. Apoi, există încapsularea cu peliculă subțire pentru a proteja panoul organic de umiditate, un alt aspect care necesită o dezvoltare ulterioară.

A treia problemă este insistența Apple de a dori să aibă în continuare ecrane plate pentru iPhone-uri, ceea ce face dificilă îndoirea circuitelor din partea inferioară a ecranului. Producătorii Apple spun că ecranele curbate sunt mai fragile – nu se înșeală în această privință – și mai spun că astfel de panouri dau impresia de lupă la margini, ceea ce nu este un aspect plăcut.

Se pare că, dacă doar jumătate din aceste informații sunt adevărate, Apple va da o provocare grea furnizorilor de ecrane și va mai trece ceva timp până când vom vedea un iPhone cu ecran complet. În același timp, simțul nostru interior de frumusețe chiar ne cere să scăpăm cât mai repede de jumătăți de opțiuni precum crestătura sau decupajele, probabil că, dacă Apple ar fi putut, acestea nu ar fi fost folosite niciodată, dar tehnologia nu era pregătită pentru ca viziunea inițială să fie realizată. Probabil că nu a existat niciun notch sau insulă de senzori în acesta.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Piața telefoanelor pliabile a înregistrat un record în trimestrul al treilea, dar Samsung a pierdut.

Atenție la acest Power Bank Lenovo, e periculos și se vinde și la noi!

Dezvoltatorii de startup-uri așteaptă de mult timp ceva asemănător cu căștile Apple Vision Pro.