Cum să știi când vei muri cu ajutorul unei inteligențe artificiale superioare.

Cum să știi când vei muri cu ajutorul unei inteligențe artificiale superioare.

Dacă ai vrea să știi când vei muri, ai putea să apelezi la o nouă inteligență artificială care face previziuni mai bune ca oricine altcineva, potrivit New Scientist. Această minune tehnologică are acces la datele a 6 milioane de danezi – adică toată populația țării – și poate să îți spună cât de mare este șansa să mori înainte de vreme.

Inteligența artificială, numită Life2vec, este creată de niște cercetători de la Universitatea Tehnică din Danemarca și este inspirată de ChatGPT, un alt sistem inteligent care poate să vorbească despre orice. Life2vec se uită la datele tale de sănătate, educație, muncă și venituri și le compară cu cele ale altor oameni. Apoi, analizează ce ți s-a întâmplat în viață până acum și îți spune ce este mai probabil să ți se întâmple în viitor.

Cercetătorii au testat Life2vec pe un grup de oameni cu vârste între 35 și 65 de ani, dintre care jumătate au murit între 2016 și 2020. Ei i-au ascuns inteligenței artificiale ultimii 4 ani din viața oamenilor și i-au cerut să ghicească cine va muri. Life2vec a nimerit cu 11% mai multe răspunsuri corecte decât orice altă inteligență artificială sau companie de asigurări.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum a fost accidentată și târâtă o femeie de un taxi robot Cruise.

Windows 10 își ia adio de la 240 de milioane de PC-uri și le lasă fără viitor

Samsung aduce Android 14 si pe Galaxy A14 5G si Galaxy A53 5G

OnePlus 12, disponibil pentru toată lumea: ce noutăți aduce și care este prețul.

Telefoanele Samsung pot traduce live convorbirile telefonice

Era personalizării pe iPhone: iOS 18 aduce noutăți inspirate de Android!

Cum îți știe Spotify ce-ți place să asculți? Inteligența artificială e răspunsul

Samsung Galaxy S24 dezvăluită înainte de lansare: Iată ce știm despre ea.

Xiaomi 14 Ultra lansat oficial, surpriza anului în lumea smartphone-urilor.

BOE va produce ecranul iPhone SE 4. Detalii in articol.

A apărut prima mașină electrică cu baterii de sodiu sub numele JAC Jivej.

Honor X50 Pro a fost lansat și e impresionant.