Ups, Apple face pasul înapoi în State: Gama Watch are un hiccup cu brevetele!

Ups, Apple face pasul înapoi în State: Gama Watch are un hiccup cu brevetele!

Bună, dragilor! Stați să auziți ce s-a întâmplat pe tărâm american cu gigantul Apple! Păi, se pare că ceva năstruşnicie s-a ivit în magazinul cu mărul mușcat, căci unii din ceasurile lor deștepte nu mai pot fi găsite pe rafturile din SUA. Vorbim despre doi muşchetari tehnologici: Apple Watch Series 9 și colegul său de aventuri, Apple Watch Ultra 2.

Deci, ai noștri prieteni de la Apple au cam fost pusi pe gânduri și au zis: „Gata, nu mai punem ceasurile pe tarabă”, totul ca să se pună bine cu o decizie luată de ITC în jurul unui scandal de brevete cu firma Masimo. Pe scurt, ITC a ridicat o sprânceană și le-a spus celor din Cupertino că, de pe 21 decembrie, nu mai au voie să-și vândă cele două gadgeturi printr-un clic pe site-ul lor, iar de pe 24 decembrie nici măcar în prăvăliile alea cu miros de nou și mere proaspăte.

Ce se întâmplă aici este legat de tehnologia pe care ceasurile o folosesc pentru a măsura cât oxigen are sângele omului – se pare că Masimo spune că ideea a fost a lor prima dată. Apple a făcut o față de „what?” și și-a chemat avocații la duel. S-ar zice că Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2 au dat cu bâta în balta brevetelor.

Masimo nu s-a lăsat mai prejos și i-a dat pe mâna justiției pe cei de la Apple, în două locuri: unul în curtea districtuală din SUA și celălalt tot la ITC. Acum toți ochii sunt pe președintele Joe Biden, care trebuie să decidă dacă să semneze pe lista de „nu-ai-voie” sau să fie de partea „las-o-moale”. Nu e chiar ceva ce n-am mai văzut, că în 2013, Barack Obama a zis „nah” la o interdicție de genul asta cu iPhone 4. Dar, Biden a fost în trecut de acord cu o interdicție pentru Apple Watch când vine vorba de un alt brevet, cel de EKG.

Oricum, haideți să nu cădem cu spiritul. Cei care deja și-au luat ceasul sau cei care sunt prin stocuri la partnerii de la Apple, sunt în afara acestei întorsături de situație. Și hei, să nu uităm – ce e în afară de SUA, stă chill. Dar tot nu-i o vește pe care să ţi-o doreşti sub brad, nu-i așa?

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Huawei P70 va avea un design de cameră inspirat de iPhone

Windows 11 nu mai merge pe căi ocolite: ce se întâmplă cu computerele vechi după actualizarea din acest an

OnePlus 12 și alte produse noi se pregătesc de lansarea globală după debutul din China.

SUA își trimite robotul pe Lună după 50 de ani

Apple Vision Pro, lansarea așteptată în februarie 2024

Moto X50 Ultra vrea să-i dea clasă lui Galaxy S24 la capitolul inteligență artificială

Google Pixel Fold: S-au scurs specificațiile complete ale telefonului pliabil.

Nothing Phone (2a) pret si disponibilitate in Romania.

Inteligența artificială, o amenințare pentru sistemul financiar? Ce spun experții lui Janet Yellen

Cum să încarci telefonul Android fără cablu și cu magneți? Simplu cu MagSafe.

Descoperă Google Circle to Search: noua modalitate de a căuta pe smartphone.

Netflix și Hățișul Tehnic: Când Streamingul Merge Pe Bucăți