Google Chrome are o problemă gravă și trebuie să o rezolvi acum

Google Chrome are o problemă gravă și trebuie să o rezolvi acum

Google a lansat o actualizare de urgență pentru browserul Chrome, care corectează o vulnerabilitate foarte periculoasă. Este vorba de a șasea vulnerabilitate de tip zero-day din acest an, adică una pe care nici Google nu o știa, dar pe care hackerii o foloseau deja pentru a ataca – scrie Forbes.

Problema, care are codul CVE-2023-6345, a fost rezolvată printr-un patch pentru Windows, Linux și macOS. Dacă folosiți Chrome, trebuie să verificați dacă aveți acest patch instalat. Cum? Mergeți la Meniu – Ajutor – Google Chrome și vedeți ce versiune aveți.

Dacă aveți versiunea 119.0.6045.199, sunteți în siguranță. Dacă nu, trebuie să faceți actualizarea cât mai repede. Google spune că ar putea dura câteva săptămâni până când toți utilizatorii vor primi actualizarea, dar majoritatea o pot descărca deja.

De ce este atât de important să faceți actualizarea? Pentru că vulnerabilitatea vă poate lăsa fără control asupra calculatorului. Hackerii pot să ruleze cod pe dispozitivul vostru și să vă fure datele sau să vă infecteze cu viruși. Nu glumesc. Problema a fost descoperită pe 24 noiembrie de doi specialiști în securitate cibernetică de la Google.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Xiaomi x Leica Optical Institute: Xiaomi și Leica fac echipă pentru a revoluționa fotografia pe mobil

Serviciul One de la Google, a depășit pragul de 100 de milioane de utilizatori.

Microsoft a dat-o în bară și a scăpat pe net noile procesoare Intel Meteor Lake și Raptor Lake Refresh

Cum arată noul In&Out Flip de la Samsung, telefonul care se pliază în două direcții

Xiaomi 14/14 PRO Lansat Oficial, noul flagship cu design rafinat, procesor de ultimă generație și cameră LEICA Summilux

Windows 11 se schimbă radical în 2024: vei putea scăpa de programele inutile

Xiaomi 14 face furori în Europa: se vând ca pâinea caldă!

Xiaomi 14 Ultra: tot ce trebuie să știi despre noul telefon de top.

Prima navă de transport auto a BYD a acostat marți cu 3.000 de vehicule la bord

Seria Galaxy S24 ar putea fi cele mai inteligente telefoane cu AI din toate timpurile

Zborul personal devine realitate cu Helix, avionul eVTOL ultraușor de la Pivotal

Un Xiaomi misterios a fost văzut pe GeekBench. Iată ce se știe până acum.