Apple nu vrea ar lăsa Samsung să fie regele inteligenței artificiale.

 Apple nu vrea ar lăsa Samsung să fie regele inteligenței artificiale.

Samsung a pus inteligența artificială în prim-plan cu noul S24, iar Apple vrea să adauge treptat noi funcții de inteligență artificială în următoarea versiune a iOS și în mai multe dispozitive iPhone. Alături de Samsung și Google, Apple a ales să pună funcții de inteligență artificială generativă în produsele sale.

Samsung a mizat pe AI în 2024. Galaxy S24, care va fi arătat la evenimentul Unpacked din 17 ianuarie, va fi primul telefon al producătorului sud-coreean care se va axa pe AI. Nu se știe exact ce înseamnă asta, dar se așteaptă ca Galaxy S24 să aibă funcții mai bune de inteligență artificială și capacități LLM (Large Language Models) integrate.

Nu numai Samsung, ci și Google lucrează la propriul LLM, Bard. E posibil ca unele dintre funcțiile Bard să fie incluse în noile modele Galaxy S24.

Apple are planuri mari pentru inteligența artificială

Pentru a nu rămâne în urma concurenței, Apple se străduiește să aducă noi funcții de inteligență artificială pentru produsele sale mobile. Conform unor surse din interior, Apple vrea să arate cele mai noi funcții de inteligență artificială din iOS 18 la conferința WWDC din iunie.

Apple va oferi instrumente care să le permită utilizatorilor să facă aplicații în Xcode, instrumente de sumarizare și completare automată pentru aplicații ca Pages și Keynote, și unele funcții de inteligență artificială în Apple Music pentru a face liste de redare automat.

În plus, Siri, asistentul digital al Apple, este mult sub alți asistenți ca Bixby sau Google Assistant, așa că e posibil să primească o “revizuire majoră”. Siri ar putea avea capabilități de inteligență artificială generativă până la sfârșitul anului.

Importanța inteligenței artificiale pe piața de telefonie mobilă

Dacă cei mai mari doi producători de telefoane – Samsung și Apple – se concentrează pe inteligența artificială, s-ar putea să însemne că piața de telefonie mobilă intră într-o nouă eră și că îmbunătățirile hardware nu mai sunt de ajuns pentru succes.

Inteligența artificială este acum una dintre cele mai mari tendințe din lumea tehnologiei. Tot mai mulți producători de dispozitive și dezvoltatori de software se alătură acestui val de inovație. În plus, pe măsură ce inteligența artificială devine mai populară, crește și cererea consumatorilor pentru aceste funcții. De aceea, nu e de mirare că și Apple începe să investească în acest domeniu.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Căștile cu anulare a zgomotului pot fi folosite ca dispozitive de monitorizare a inimii cu o nouă tehnologie de la Google

Samsung vrea să cucerească Europa cu noile Galaxy Z Flip6 și Z Fold6

Cât de rapid a devenit 5G de la iPhone 12 încoace

Mate 70 este rivalul direct al Huawei pentru iPhone 16.

POCO X6 și POCO X6 Pro au fost lansate Oficial. Vezi detaliile.

Seria Samsung Galaxy S24 vine cu un display mai sensibil la atingere

Xiaomi 14 Ultra are un Oreo uriaș pe spate. Ce mai ascunde?

Starlink retrage 100 de sateliți din cauza unei erori.

Cum funcționează un motor pe bază de hidrogen?

Acestea sunt primele dispozitive care vor primi noile funcții Galaxy AI ale telefoanelor S24.

Xiaomi 13 Ultra duce fotografia pe smartphone la un nou nivel cu sistemul său versatil cu patru camere

Ce ne aduce One UI 6.1: Noile moduri de încărcare Samsung Galaxy care îți vor proteja bateria.