ChatGPT ar putea cuceri sectorul educației, însă mulți nu sunt încântați de asta.

ChatGPT ar putea cuceri sectorul educației, însă mulți nu sunt încântați de asta.

S-ar putea vorbi la nesfârșit despre efectele nocive ale inteligenței artificiale și ale utilizării chatboturilor asupra copiilor, elevilor, sectorului educațional și, prin urmare, asupra societății și a multor alți factori și probleme. Cu toate acestea, este clar că există un mare interes pentru ChatGPT (și alte chatboturi) în sectorul educației.

OpenAI caută să profite de această tendință, astfel încât, după temerile inițiale legate de fraudă, caută acum să construiască ChatGPT în sălile de clasă. Directorul de operațiuni, Brad Lightcap, spune că o echipă dedicată va analiza modul în care ChatGPT poate fi utilizat în educație. El spune că majoritatea profesorilor încearcă deja să încorporeze ChatGPT în metodele și programele lor. Aceștia vor fi ajutați să facă acest lucru, iar anul viitor va fi înființată o echipă dedicată care să analizeze această problemă.

În trecut, profesorii credeau că ChatGPT este cel mai rău lucru pe care îl puteau face din cauza trișării și a plagiatului, a spus Lightcap, dar a precizat că în câteva luni au descoperit cum să îl facă util. Compania spune că ChatGPT poate avea un mare impact asupra învățării și educației, motiv pentru care ajută industria. Încearcă să se asigure că aceștia sunt conștienți de beneficiile, de pericolele utilizării abuzive și de modul cel mai bun de utilizare a acestuia în educație.

Potrivit foștilor experți OpenAI, ChatGPT poate fi un profesor, dar poate, de asemenea, să adapteze conținutul la diferite stiluri de învățare. Pentru profesori, poate ajuta la scriere și creativitate.

Cu toate acestea, mulți văd o mare amenințare în această direcție, gândiți-vă doar la confidențialitate și protecția datelor: multe lucruri s-ar putea schimba dacă ChatGPT invadează școlile, iar în majoritatea țărilor nu există restricții de vârstă sau sisteme de verificare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Huawei Enjoy 70 lansat la nivel internațional ca Nova Y72

iPhone 16 își surprinde fanii: upgrade de memorie RAM și modem 5G Advanced

VW anunță integrarea ChatGPT în mașinile lor.

Windows 12: Surpriza Microsoft pregătită în secret?”

Huawei MatePad Pro 11 2024: O tabletă de ultimă generație cu conectivitate prin satelit.

Android 14 cu One UI 6 ajunge pe tabletele Samsung!

O actualizare recentă MIUI provoacă probleme de bootloop.

Xiaomi SU7, dezvăluie un design interior cu surprize plăcute

Criptarea super-securizată a Windows a fost spartă în 43 de secunde cu un dispozitiv de 30 Lei

Galaxy Watch 7: Tripletul Tehnologic Care Rescrie Regulile Jocului

Xiaomi 14 Ultra vine cu o ediție specială din titan – află când și cu ce specificații.

Snapdragon 8 Gen 4 zice adio nucleelelor zgârcite.