În Culisele Celui Mai Mare Pact AI: Apple Îmbrățișează Gemini

În Culisele Celui Mai Mare Pact AI: Apple Îmbrățișează Gemini

Conform celor de la Bloomberg, Apple poartă negocieri pentru a integra sistemul de inteligență artificială Gemini de la Google în ecosistemul iPhone.

Discuțiile sunt axate pe posibilitatea de a licenția tehnologia Gemini pentru a îmbogăți funcționalitățile AI ale viitoarelor modele de iPhone, însă detaliile contractuale, brandingul sau chiar modalitatea de implementare a parteneriatului rămân neclare. Sursele indică faptul că nu se va concretiza nicio înțelegere până în iunie, iar Apple ar fi în tratative și cu OpenAI.

Ce motive ar avea Google să conducă această cursă? Cu peste 2,2 trilioane de gadgeturi ce rulează iOS și cu titlul de cel mai mare vânzător de smartphone-uri în ultimul an conform IDC, colaborarea cu Google în domeniul căutării este extrem de profitabilă (Google fiind motorul default în Safari), generând un trafic considerabil pentru gigantul tech și partenerii săi publicitari. Analizele Bernstein sugerează că Apple ar putea câștiga până la 20 de miliarde de dolari din această alianță până în 2023. În contextul în care motorul de căutare Google pare vulnerabil în fața noii ere AI, Google are mult de pierdut, iar specialiștii consideră că un acord este iminent.

Această mișcare ar putea, de asemenea, să disipeze îngrijorările investitorilor privind aparenta inacțiune a Apple în sfera AI. Se zvonește că Apple ar putea achiziționa 20.000 de servere dedicate AI în cursul acestui an.

Totuși, un astfel de acord ar putea stârni neliniști antitrust, mai ales în rândul autorităților din SUA și Europa. Practicile Google, inclusiv acordul său de căutare cu Apple, care ar putea distorsiona competiția, au fost deja subiect de controverse.

În plus, Google a sprijinit și Samsung cu upgrade-uri importante AI pentru noua serie Galaxy S24.

Tim Cook a menționat luna trecută că Apple plănuiește investiții majore în AI, deși detaliile rămân neclare. Bloomberg a raportat că Apple intenționează să utilizeze propriile sale modele AI în iOS 18, dar este în căutarea de parteneri pentru funcții specifice, cum ar fi generarea de imagini și compunerea textelor.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Google pregătește un nou chatbot numit Gemini care să concureze cu ChatGPT

Xbox și Hisense: Parteneriatul care Revoluționează Gaming-ul pe Televizoare!

Urmatorul telefon mobil va fi implantat în urechile noastre, iar corpul nostru va fi incarcatorul, potrivit tatălui radiotelefonului

Huawei își reorganizează fabrica, în condițiile în care acum crește cererea pentru altceva decât telefoane mobile

10 inovații pentru o grădină perfectă

Ce trebuie să știi despre OnePlus Watch 2, noul ceas inteligent cu Wear OS 4!

iPhone 16: Ce noutăți aduce viitorul model de la Apple.

Samsung pregătește un power bank de 10.000 mAh cu încărcare wireless: ce poate face!

Acest AI „semifinisat” este mult mai tare decât orice ChatGPT

Ce este Wi-Fi 7? Va aduce o nouă eră de streaming? Ghid Complet.

BYD Seagull – ‘Lamborghini mini’ la preț de Dacia – Crezi că e posibil?

Samsung se laudă cu tehnologia Ironflex pentru telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6