Adevărul despre mașinile electrice: Cum a scos la iveală Consumer Reports defectele acestora

Dacă te gândești să îți cumperi o mașină electrică, ar trebui să știi că nu este totul lapte și miere. Un raport al Consumer Reports, o organizație non-profit din SUA care se ocupă de protecția consumatorilor, arată că mașinile electrice au multe bube. De la probleme cu încărcarea și bateria, până la defecte care te lasă în pană, mașinile electrice sunt ca niște cutii cu surprize – și nu dintre cele plăcute.

Raportul, care a analizat fiabilitatea automobilelor în 2023, spune că mașinile electrice noi au cu 79% mai multe probleme decât cele pe benzină. Hibrizii sunt mai buni, dar hibrizii plug-in sunt mai răi, cu 146% mai multe probleme. Dacă vrei o mașină electrică sigură, mai bine alegi o compactă, o mașină sport sau un pick-up mic. Pick-up-urile electrice mari sunt cele mai nesigure. Motivul? Producătorii de mașini electrice nu au încă suficientă experiență cu bateriile, încărcarea și motoarele. Tehnologia se schimbă prea repede, așa că e ca și cum ai cumpăra un produs experimental, spune Jake Fisher, un director al Consumer Reports.

electrified powertrains

Tesla, cel mai cunoscut producător de mașini electrice, se află pe locul 14 în clasamentul general, dar pe locul 2 în rândul celor americani. Pe primele locuri se află producătorii asiatici, cu Lexus și Toyota în frunte.

Raportul s-a bazat pe date de la peste 330.000 de mașini, inclusiv modelele 2024, din 20 de zone diferite.

Directorul general al Consumer Reports spune că, deși industria auto se transformă radical, consumatorii vor în continuare mașini care să nu îi lase la greu.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top 3 Mărci de Încredere pentru Actualizări Software în Lumea Smartphone-urilor

Realme GT5 Pro va primi spațiu de stocare de până la 1 TB.

Au făcut testul IQ cu ChatGPT, rezultatele vorbesc de la sine

iPhone 15 ar putea elimina suportul SIM la nivel global

Galaxy Buds, mai deștepte cu Galaxy AI. Ce pot să facă acum?

Samsung Galaxy și Android 15: ce telefoane vor avea parte de noul sistem de operare

Utilizatorii de iPhone își pot lua adio pentru totdeauna de la această funcție

Pompa de caldura aer apa pareri, avantaje si dezavantaje.

De ce să îți actualizezi Windows cât mai repede posibil

Motorola MOTO G73 5G, disponibil în România la un preț avantajos.

OnePlus Watch 2 vine cu surprize: ce știm până acum

YouTube testează o funcție ciudată: alegerea videoclipurilor după culoare