Microsoft și TomTom dezvoltă împreună un asistent de inteligență artificială pentru mașini.

Microsoft și TomTom dezvoltă împreună un asistent de inteligență artificială pentru mașini.

Ai visat vreodată să ai o mașină care să îți vorbească și să îți facă viața mai ușoară? Ei bine, acum poți să îți transformi visul în realitate, datorită colaborării dintre Microsoft și TomTom. Cei doi giganți tehnologici au anunțat că lucrează la cel mai sofisticat asistent de inteligență artificială pentru mașini. Nu este vorba doar de un simplu sistem de navigație, ci de un prieten virtual care îți va înțelege nevoile și îți va îndeplini dorințele. Practic, este ca și cum ai avea un Knight Rider în garaj.

Asistentul de inteligență artificială va fi capabil să facă multe lucruri pentru tine, fără să îți distragă atenția de la drum. Vrei să îți deschizi geamul? Spune-i și el o va face. Vrei să îți schimbi temperatura din mașină? Spune-i și el o va face. Vrei să îți ajustezi muzica preferată? Spune-i și el o va face. Dar nu se oprește aici. El va putea să îți planifice și cele mai bune rute, să îți sugereze locuri de vizitat și să îți facă rezervări. Tot ce trebuie să faci este să îi vorbești și el te va asculta.

Pentru a realiza acest asistent minunat, Microsoft și TomTom au folosit cele mai avansate tehnologii de inteligență artificială. Ei au combinat modelele lingvistice mari ale OpenAI, care permit o conversație naturală și fluidă, cu baza de date multimodală Azure Cosmos DB de la Microsoft, care permite stocarea și procesarea unei cantități enorme de informații, și cu Azure Cognitive Services, care permite accesarea unor servicii de inteligență artificială prin APK-uri.

infotainment system ai

TomTom nu vrea să își limiteze asistentul la o singură marcă de mașini, ci vrea să îl ofere tuturor celor interesați. De aceea, el își propune să construiască o rețea globală de parteneri, colaborând cu diferiți producători auto, dar păstrându-și drepturile asupra mărcii. Astfel, în viitor, s-ar putea să vezi sistemul de infotainment al TomTom pe mașini de la diverse firme.

TomTom și Microsoft nu sunt însă singurii care visează la mașini inteligente. DS Automobiles a declarat, de asemenea, că lucrează la un asistent similar, care va folosi ChatGPT, un model de generare de text bazat pe inteligență artificială. Se pare că inteligența artificială este noul trend în lumea mașinilor.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Seria Samsung Galaxy S24 vine cu un display mai sensibil la atingere

Instrumentele muzicale şi pasiunea pentru acurateţea sunetului

Wi-Fi Sensing. Una dintre tehnologiile promițătoare ale viitorului, care poate nu numai să transmită date, ci și să le detecteze.

Xiaomi 14 Ultra vine cu o ediție specială din titan – află când și cu ce specificații.

Elon Musk pregătește o nouă lansare: XMail

 iPhone 17 pro max o să aibă o cameră telephoto de zile mari. 48 de megapixeli.

Galaxy A25 5G, un telefon ieftin și bun cu design de top. când se lansează și cât costă

Realme 12+ se lansează cu specificații destul de bune.

Samsung anunță backup gratuit în cloud numit Temporary Cloud Backup pentru telefoanele sale Galaxy

O nouă eră de editare video bazată pe inteligență artificială pe Facebook

Xiaomi MIX Flip, telefonul pliabil cu surprize primește certificare.

Dominația Tesla în Norvegia și Suedia ridică semne de întrebare