Samsung SmartThings: cheia pentru casa noastră inteligentă

Samsung SmartThings: cheia pentru casa noastră inteligentă

Luminile se aprind automat când ajungi acasă, aparatul de aer condiționat pornește atunci când este cald, iar o notificare pe smartphone te anunță că ai terminat de spălat și că poate începe uscarea. Inteligența artificială este peste tot în jurul nostru și ne poate ușura activitățile casnice prin utilizarea inteligentă a posibilităților.

Dar cum ne poate ajuta tehnologia în sarcinile casnice și cum ne putem face casele mai confortabile, mai sănătoase și mai distractive? Aplicația Samsung SmartThings este un asistent personal digital care te poate ajuta să gestionezi o gospodărie mai conștientă și mai economică, oferindu-ți în același timp mai mult spațiu și timp pentru a te relaxa.

Casa inteligentă care lucrează pentru tine


Cu ajutorul dispozitivelor inteligente conectate de la Samsung și a ecosistemului complex SmartThings, gătitul, spălatul rufelor sau menținerea curățeniei în casă pot fi ușurate cu ajutorul funcțiilor de automatizare și control. Electronicele pentru casă și divertisment conectate la internet formează un sistem permanent care poate fi controlat în mod centralizat.

De asemenea, acestea comunică perfect între ele, astfel încât pot efectua sarcini coordonate și eficiente în mai multe etape, oferind în același timp notificări utile pentru a indica etapele fluxului de lucru curent. Toate acestea pot fi monitorizate, gestionate și modelate în funcție de obiceiurile tale din aplicația SmartThings, care este compatibilă cu dispozitivele inteligente Android și iOS.

După ce ai descărcat aplicația SmartThings și te-ai logat cu contul tău Samsung, poți controla dispozitivele compatibile pe care le-ai descoperit de pe smartphone, tabletă, televizor sau chiar din frigiderul tău. De exemplu, nu trebuie să fii tot timpul în bucătărie, poți seta modul și temperatura optimă de gătire și poți chiar să arunci o privire în cuptorul Dual Cook Flex cu cameră și să vezi cum se topește brânza de pe pizza de pe smartphone-ul tău.

De asemenea, poți să controlezi unele dispozitive prin voce cu Bixby, să pornești lista de redare preferată în timp ce răsfoiești rețete, spunând cuvântul de comandă potrivit, sau chiar să spui luminii să mărească luminozitatea.

SmartThings este un spațiu virtual central pentru a controla toate dispozitivele tale, pentru a le face să funcționeze împreună și pentru a te ajuta să devii parte a conversației. Ne putem digitaliza cu ușurință rutinele: în timp ce ne uităm la televizor, nu numai că putem primi notificări de la dispozitivele din casă, dar smartphone-ul nostru poate deveni telecomanda noastră. Iar în cazul apelurilor telefonice primite, putem dezactiva transmisia prin simpla apăsare a unui buton pentru a primi apelul.

Cu ajutorul setarilor, poți configura scenarii automate, cum ar fi pornirea unui aspirator robot sau chiar oprirea unei prize inteligente atunci când părăsești camera. Iar cu ajutorul modurilor personalizate, putem să ne adaptăm casa la stilul nostru de viață: de exemplu, dacă ceasul nostru inteligent intră în repaus atunci când adormim, acesta va opri orice dispozitiv electronic care ar putea funcționa sau poate stinge luminile.

Să ne supraveghem casa în timp ce dispozitivele noastre fac treburile casnice


SmartThings facilitează aducerea ordinii în lumea conectată, astfel încât să îți poți gestiona casa după propriul program. Datorită aplicației și dispozitivelor inteligente, gospodăria noastră poate ține pasul fără probleme cu stilul nostru de viață ocupat. Nu numai că putem afla la ce se uită membrii familiei noastre la televizor în timp ce suntem plecați, dar îi putem ajuta de la distanță prin selectarea, setarea și pornirea programului de spălare potrivit de pe smartphone-ul nostru.

Cu un control bazat pe Inteligență Artificială, mașina de spălat Samsung BESPOKE sugerează diferite programe de spălare în funcție de țesătură și de greutatea încărcăturii și, de asemenea, ne reține obiceiurile. În cazul în care un articol de îmbrăcăminte are nevoie doar de o împrospătare, se poate apela la ajutorul sistemului de îngrijire a hainelor, AirDresser, conceput inteligent și elegant de Samsung. Prin intermediul aplicației SmartThings, poți selecta funcții precum Wrinkle Care, care netezește încrețiturile de pe haine, și JetSteam, care elimină mirosurile nedorite.

Folosește aplicația pentru a evita consumul excesiv, de exemplu, poți folosi smartphone-ul pentru a arunca cu ușurință o privire în interiorul frigiderului în timp ce faci cumpărături, camerele interne Family Hub™ din frigiderul tău side-by-side permit să vezi ce a mai rămas în frigider și ce să adaugi în coș.

Comoditate, siguranță și eficiență


Aplicația SmartThings creează un ecosistem extins și deschis de aparate conectate, cu peste 150 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Este nevoie doar de o aplicație, un cont Samsung și o conexiune Wi-Fi pentru a gestiona fără probleme o casă inteligentă într-un mod personalizat.

În plus, ecosistemul SmartThings este conceput cu gândul la eficiența energetică, iar cu SmartThings Energy, poți monitoriza consumul aparatelor conectate și îl poți ajusta în funcție de preferințele tale, economisind bani.

Două așteptări sunt primordiale pentru casele inteligente – confort și securitate. Datorită rutinelor automatizate, dispozitivele noastre se pot adapta la mișcare, la momentul zilei sau la vreme: jaluzelele pot fi închise, luminile pot fi stinse sau aprinse sau aspiratorul robot poate fi oprit.

Când ieșim din casă, este ușor să verificăm dacă animalele noastre de companie sunt confortabile și să ne asigurăm că aparatele electrice sunt oprite. SmartThings Find ne permite să urmărim în permanență dispozitivele noastre Galaxy și obiectele de valoare etichetate cu SmartTagged, iar aplicația trimite o alertă dacă am uitat ceva acasă.

Ecosistemul acoperă 16 grupuri de produse diferite – inclusiv televizoare, aparate de aer condiționat, mașini de spălat, uscătoare și chiar sonerii inteligente – și acceptă mii de dispozitive, iar numărul acestora continuă să crească cu noi caracteristici și opțiuni.

Mai multe informații despre ecosistemul Samsung SmartThings sunt disponibile pe site-ul Samsung.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Chiar există inteligența artificială? Oportunități și pericole

VW anunță integrarea ChatGPT în mașinile lor.

iPhone 13 și 14 primesc un cadou de la Moș Crăciun: încărcarea wireless Qi2

Xiaomi Watch 2, scos la vânzare înainte de lansare. Ce diferențe sunt față de Pro?

ChatGPT își poate redacta si bilet de externare.

Primele imagini cu Galaxy Fit 3. Seria Galaxy Fit a reînviat.

A fost lansat GPT Store: magazinul de aplicații unde găsești chatbot-uri inteligente

Windows 11 îți spune adio căștilor VR vechi prin Mixed Reality.

Android 14 și Wear OS 5: ce ne așteaptă la ceasurile inteligente din 2024

Redmi 13C, noul „must-have” gadget de la Xiaomi, care tocmai aterizează in Romania.

HarmonyOS Next se apropie de prime time, un video prezintă noul limbaj de design UI

Bug Google Drive: multe persoane au pierdut luni de zile de date