MGIE:Apple face o inovație în editarea imaginilor cu inteligența artificială!

MGIE:Apple face o inovație în editarea imaginilor cu inteligența artificială!

Apple nu se lasă mai prejos de OpenAI cu ChatGPT și Google cu Gemini și investește mult în inteligența artificială pentru a aduce funcții noi pe iPhone 16 cu iOS 18. Acum, aflăm că cercetătorii Apple au făcut un model care poate edita imagini, doar cu niște comenzi simple și clare. Tehnologia o vom vedea la WWDC 2024 din iunie.

MGIE vine de la MLLM-Guided Image Editing, iar MLLM e acronimul de la multimodal large language model, adică o editare a imaginilor ghidată de un model mare de limbaj multimodal care poate înțelege și face comenzile utilizatorului la nivel de pixel. Instrumentul poate schimba luminozitatea, claritatea, contrastul, dar și forma, culoarea sau textura obiectului ales. Nu lipsește nici Photoshop-ul (decupare, redimensionare, rotire, filtre), dar se poate și schimba fundalul.

Noul model de inteligență artificială de la Apple ține seama și de context și de logică. De exemplu, dacă aveți o poză cu o pizza și îi spuneți să o facă mai sănătoasă, va pune legume pe ea, pentru că asta înseamnă sănătos pentru MGIE.

Modelul a fost făcut de Apple cu cercetători de la Universitatea din California și va fi în mai multe aplicații când va fi gata. Lucrarea de cercetare a fost arătată la ICLR (International Conference on Learning Representations). Codul și modelele pregătite ale modelului sunt pe Github, așa că, dacă vă pricepeți, puteți să testați ce poate face tehnologia în iPhone, iPad și poate Apple Vision Pro în viitor, pentru că Apple se ia foarte serios.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Honor pregătește seria Magic6, primele imagini live au apărut pe internet

Seria Galaxy S24 ar putea fi cele mai inteligente telefoane cu AI din toate timpurile

Inteligența artificială a depășit imaginile false: acum poate să-ți facă videoclipuri care arată ca realitatea

Samsung pregătește One UI 6.1 pentru telefoanele Galaxy mai vechi: când și cum o poți instala

Cum să știi când vei muri cu ajutorul unei inteligențe artificiale superioare.

Dezvăluri Galaxy S24 Ultra: Imagini reale cu noul telefon Samsung.

Cum arată Samsung Galaxy A35. Primele randări.

Lux și Performanță: Honor Magic6 Ultimate si RSR Edition te așteaptă!

HarmonyOS Next se apropie de prime time, un video prezintă noul limbaj de design UI

ZTE Libero Flip, o minune de la ZTE care se pliază și nu costă o avere.

OnePlus 12 este cel mai luminos ecran de pe piață. Află cum îl bate pe Pixel 8 Pro! 

One UI 6.1 – O Nouă Era pentru Galaxy S23 Ultra