Inteligența artificială poate recunoaște autismul infantil doar din imaginile retinei

Inteligența artificială poate recunoaște autismul infantil doar din imaginile retinei

Inteligența artificială nu este bună doar la făcut liste de cumpărături, ci și la făcut descoperiri științifice. Asta ne arată cercetătorii din Coreea de Sud, care au dezvoltat un model de inteligență artificială capabil să diagnosticheze autismul la copii cu o precizie de 100%, doar analizând imaginile retinei.

Autismul este o afecțiune genetică, care se naște odată cu noi și care ne afectează modul în care creierul nostru percepe și procesează informația. Autismul se manifestă încă din copilărie și poate avea consecințe grave asupra dezvoltării sociale și emoționale. De aceea, este foarte important să depistăm autismul cât mai devreme posibil, pentru a putea interveni cu tratamente adecvate. Aici intervine inteligența artificială, care ne poate ajuta să identificăm semnele autismului dintr-o simplă privire.

Retina este o parte a ochiului care captează lumina și o transformă în semnale electrice, pe care le trimite la creier. Retina celor care suferă de autism are anumite anomalii structurale, care pot indica existența unor leziuni la nivelul creierului. Aceste leziuni pot afecta și căile vizuale, adică legăturile dintre ochi și creier, care se formează încă din stadiul embrionar.

Modelul de inteligență artificială creat de cercetători a învățat să recunoască aceste anomalii, folosind fotografii ale retinei a 958 de copii cu vârsta de până la 19 ani. Când a fost testat pe un set de imagini noi, modelul a reușit să identifice cu exactitate copiii care aveau autism.

Această descoperire este o veste bună pentru psihiatrii pentru copii, care ar putea folosi inteligența artificială ca un instrument de diagnostic rapid și precis. Astfel, copiii cu autism ar putea beneficia de o intervenție timpurie și personalizată, care să le îmbunătățească calitatea vieții.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 Răcorește-ți smartphone-ul cu stil: Red Magic Cooler 5 Pro

Nothing Phone (2a) sosește pe 5 martie

Seria Realme 12 Pro se lansează în India la sfârșitul lunii

Samsung Galaxy S24 Ultra se arată pe afișe în Brazilia și e uimitor

Ce zici de niște imagini proaspete cu seria Galaxy S24?

UNESCO avertizează asupra riscurilor pe care le prezintă implanturile cerebrale cu inteligență artificială

Samsung Galaxy S21 primește Android 14 cu One UI 6.

De la Mașini la Roboți: Noul Plan Surprinzător al Apple

Xiaomi 14 Ultra: tot ce trebuie să știi despre noul telefon de top.

Dezvăluri cu specificații despre Xiaomi SU7, o mașină electrică de lux, inteligentă și performantă.

Călătorie în timp: vizualizați site-uri web vechi, chiar și în browsere retro

Seria Redmi Note 13 5G a sosit! Iată Specificațiile si prețul.