Apple și Viziunea sa Robotică: De la Auto la Automația Domiciliară

De la Mașini la Roboți: Noul Plan Surprinzător al Apple

După retragerea din arena vehiculelor autonome, Apple nu își pierde elanul inovator și se orientează către un nou orizont: automatizarea casnică. Este un domeniu în care Apple, asemenea unui rechin alb în apele adânci, nu poate sta pe loc și caută să înoate spre noi teritorii profitabile.

Experimentele pot fi un joc riscant, așa cum a demonstrat aventura costisitoare a companiei în industria auto, care a consumat aproximativ 10 miliarde de dolari într-un deceniu și s-a încheiat fără un rezultat concret. Totuși, zvonurile actuale sugerează că laboratoarele Apple sunt departe de a fi goale, cu noi proiecte pe foc.

Mark Gurman de la Bloomberg, adesea informat cu privire la planurile Apple, a raportat că interesul companiei s-a mutat rapid spre robotica pentru uz casnic. Această direcție nu este o noutate absolută, dar se pare că inginerii eliberați de la proiectul auto au fost repartizați în echipele care dezvoltă tehnologii robotice.

Sursele lui Gurman indică faptul că acești ingineri nu sunt neapărat entuziasmați de ideea de a construi roboți umanoizi, ci mai degrabă de a dezvolta dispozitive automate care să îmbunătățească interacțiunea umană, cum ar fi un sistem de birou care să poată urmări mișcările unei persoane într-un mediu aglomerat, potențial revoluționând convorbirile video.

Se speculează că expertiza acumulată în navigația autonomă din proiectul auto ar putea fi transferată în dezvoltarea acestor noi tehnologii.

În prezent, singurul lucru cert este incertitudinea. După lansarea Vision Pro, care a avut un succes limitat, Apple are nevoie de un nou triumf. Cu toate acestea, nu este clar dacă roboții casnici vor fi următorul mare hit, mai ales că nu sunt considerați o necesitate și ar putea să nu atragă suficienți clienți la prețurile premium caracteristice Apple.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Surpriză: Galaxy S24 și S24 Plus primesc cipuri Snapdragon în afara SUA

Samsung Galaxy S24 Ultra primește un upgrade semnificativ al camerei în aprilie

Cine validează tranzacțiile de pe blockchain? Rolul esențial al minerilor și validatorilor.

Seria Vivo X100 a fost lansat pe piața globală.

Ce se va întâmpla cu funcția AI a Microsoft?

Samsung Galaxy S24 este primul telefon care primește Gorilla Armor.

Revoluția Electrică: Un Eșec Costisitor în Elveția?

De acum ChatGPT vă poate citi răspunsurile.

Xiaomi anunță lista dispozitivelor care vor primi HyperOS în 2024

Adio, iTunes! Bun venit, Apple Music, Apple TV și Apple Devices pe Windows!

Apple Vision Pro, de la hype la hibernare?

Abia au apărut, vine prima actualizare a telefoanelor Samsung Galaxy S24