Iată cât ar putea costa Apple să producă căștile Vision Pro

Iată cât ar putea costa Apple să producă căștile Vision Pro

Apple a lansat la începutul lunii februarie căștile de realitate virtuală și augmentată Vision Pro, care au un preț de 3.500 de dolari. Da, ai citit bine, 3.500 de dolari! Asta înseamnă că sunt cele mai scumpe căști de pe piață, cu mult peste Meta Quest 3, care costă doar 500 de dolari.

Apple este faimoasă pentru prețurile mari și profiturile pe măsură, așa că ne-am aștepta să facă o grămadă de bani din vânzarea Vision Pro. Dar un raport recent ne arată că situația nu este chiar așa de simplă.

Conform CNBC, firma de analiză Omdia a calculat cât costă materialele pentru Vision Pro: 1.542 de dolari. Asta înseamnă cât plătește Apple pentru componentele din căști. Cea mai scumpă componentă este ecranul micro-OLED de 1,25 inci, care vine în pereche, și care costă 228 de dolari fiecare, de la Sony. Pe locul doi este cipul M2, care este făcut de Apple și care este folosit și în Vision Pro, MacBook, Mac Mini și iPad Pro.

Dacă scădem costul materialelor din prețul de vânzare, Apple rămâne cu un profit de aproape 2.000 de dolari. Dar asta nu înseamnă că Apple câștigă atât de mult din fiecare pereche de căști, pentru că trebuie să luăm în calcul și costurile de cercetare, dezvoltare, marketing și ambalare. Vision Pro este un produs nou, care a necesitat ani de muncă și inovație, și care are peste 5.000 de brevete. Așa că Apple nu face o afacere prea bună cu Vision Pro, dar se gândește la viitor: de exemplu, un raport intern spune că inginerii de la Apple cred că Vision Pro va fi un produs matur abia la a patra generație.

Dar cum se justifică prețul de 3.500 de dolari? CEO-ul Tim Cook a spus, într-un interviu, că prețul reflectă tehnologia avansată din căști, care oferă o experiență de realitate virtuală și augmentată de înaltă calitate. Dar nu toată lumea a fost convinsă de argumentul lui Cook, și mulți au returnat căștile înainte să expire termenul de două săptămâni.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apple Watch-urile au o problemă mare cu bateria și nu e vina ta!

Acestea sunt cele mai populare aplicații mobile. Surpriza pe locul 9.

Huawei MatePad Pro 11 2024: O tabletă de ultimă generație cu conectivitate prin satelit.

Windows 11 nu mai merge pe căi ocolite: ce se întâmplă cu computerele vechi după actualizarea din acest an

Ceapa 5G: cum a devenit o legumă mai bună și mai ecologică cu ajutorul inteligenței artificiale!

Zipcharge Go: încărcătorul portabil pentru mașini electrice.

Samsung se laudă cu tehnologia Ironflex pentru telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6

Nvidia GeForce RTX 4090 false pe piață! [VIDEO]

iPhone 15 Pro: nu încercați asta acasă!

Acum este posibilă instalarea WhatsApp Messenger pe smartwatch-urile Galaxy

Nothing Phone (2a) – un succes fulminant cu 60.000 de unități vândute în doar o oră

Samsung Galaxy A35 surprins într-o fotografie înainte de lansare.