Nvidia GeForce RTX 4090 false pe piață! [VIDEO]

Nvidia GeForce RTX 4090 false pe piață! [VIDEO]

Dacă vrei să îți iei o placă video nouă, ai grijă să nu cazi în capcana escrocilor. Pe internet circulă tot felul de oferte tentante pentru Nvidia GeForce RTX 4090, dar nu toate sunt reale. Unii încearcă să profite de naivitatea clienților și să le vândă plăci video false, reciclate sau modificate.

De exemplu, în China se practică reciclarea GPU-urilor destinate altor dispozitive, cum ar fi laptopurile sau consolele. Astfel, se obțin plăci video care arată ca RTX 4090, dar au performanțe mult mai slabe. Uneori, aceste plăci video se găsesc și pe AliExpress, dar măcar acolo prețul este mai mic și știi la ce te aștepți.

Mai rău este când escrocii încearcă să vândă plăci video goale, fără niciun GPU în interior. Asta s-a întâmplat cu o placă video vândută pe Amazon de catre un alt seller, care s-a dovedit a fi o înșelătorie. North West Repair a făcut un video în care arată cum a fost păcălit de o astfel de placă video, care avea un PCB deteriorat și un cip fals.

Placa video arăta ca un Asus ROG Strix RTX 4090, dar când a fost deschisă, s-a văzut că are un alt GPU, un AD103-300-A1, care este folosit de obicei pe RTX 4080. Mai mult, placa video era asamblată prost, cu conectori de alimentare topiți și PCB rupt. Este trist să vezi așa ceva, mai ales când plătești o sumă mare pe un site din SUA.

Dar nu numai plăcile video false sunt o problemă. Există și companii chineze care își pun GPU-urile pentru laptop pe plăci video pentru desktop, cu un design ciudat. Pe Goofish, poți găsi plăci video cu RTX 4090M și RTX 4080M pentru laptopuri, care au culori albe și mov și un aspect neobișnuit. Aceste plăci video au un consum de energie mai mic și o căldură mai redusă, dar și o performanță mai slabă. Sunt comparabile cu RTX 4070 și 4070 Ti pentru desktop, ceea ce nu este impresionant:

  • Desktop RTX 4090: GPU AD102, 16384 nuclee CUDA, 24 GB memorie GDDR6X, 384 biți, 450W
  • Laptop RTX 4090: GPU AD103, 9728 nuclee CUDA, 16 GB memorie GDDR6, 256 de biți, 120W.
  • Desktop RTX 4080 – GPU AD103, 9728 nuclee CUDA, 16 GB de memorie GDDR6X, 256 biți, 320 W.
  • Laptop RTX 4080 – GPU AD104, 7424 nuclee CUDA, 12 GB de memorie GDDR6, 192 biți, 110 W.

Placa video RTX 4090M costă cam 1900 de dolari, ceea ce este mult prea mult pentru ce oferă, daca ne uitam la RTX 4080M care costă 550 dolari.

Nu vă lăsați păcăliți de reclame false și produse false. Dacă vreți o placă video bună, cumpărați de la producători cunoscuți și verificați specificațiile înainte.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung Galaxy S22 primește o nouă actualizare care îi face camera mai bună.

Galaxy Z Fold 6 ar putea veni cu o variantă mai ieftină.

Swarovski AX Visio, binoclul inteligent care identifică ceea ce privești.

Xiaomi Redmi A3 este oficial cu un ecran mare de 90 Hz.

Producția Apple AirTag 2 a fost amânată.

Galaxy S24 cu Exynos 2400 vs Snapdragon 8 Gen 3: Cine va câștiga bătălia cipurilor?

YouTube te transformă în muzician cu ajutorul inteligenței artificiale cu Music AI Incubator.

Atât va costa Nothing Phone (2a) in Europa!

Jocuri Xbox pe TV, fără consolă! Cum funcționează serviciul cloud exclusiv al televizoarelor Samsung

Ecocem: Cimentul cu emisii reduse de carbon ajunge în Europa

Microsoft dă lovitura cu un buton tare chic pe tastaturi: e nou-nouț și vine direct din viitor!

Huawei BE3 Pro: primul router Wi-Fi 7 al companiei, cu viteze uluitoare și preț accesibil