Hackerii Au Descoperit! O singura apăsare de buton si controlul telefonului tău este preluat

Hackerii Au Descoperit! O singura apăsare de buton si controlul telefonului tău este preluat

Într-o lume digitală în continuă schimbare, echipa de la ThreatFabric a dat peste o nouă amenințare cibernetică care vizează utilizatorii Android. Se numește Brokewell și este un troian bancar de ultimă oră, capabil să înregistreze aproape orice activitate de pe smartphone-ul tău, de la apăsările de taste până la informațiile afișate pe ecran, conform celor de la Bleeping Computer.

Acest malware își face loc în telefonul tău printr-o metodă destul de șireată: o presupusă actualizare a Google Chrome care își face apariția când navighezi pe internet. Odată ce încărcătura utilă – adică virusul – este descărcată, acesta începe să imite interfața aplicațiilor bancare și nu numai. Mai mult, se află într-o dezvoltare continuă, ceea ce îi conferă abilități sporite de a prelua controlul dispozitivului și de a-l opera de la distanță.

Nu se oprește aici. Brokewell poate colecta cookie-uri, accesa notificările și conversațiile tale, înregistra gesturile pe care le faci pe ecran și chiar jurnalele de apeluri. Și dacă te gândești că asta e tot, ei bine, troianul poate chiar să localizeze dispozitivul, să-i analizeze specificațiile hardware și software și să activeze microfonul pentru a înregistra convorbirile.

Dar partea cu adevărat alarmantă este că hackerii pot prelua controlul complet al telefonului tău. Pot vedea ce se întâmplă pe ecran în timp real, pot interacționa cu dispozitivul tău fără ca tu să știi, pot manipula tastatura și chiar pot ajusta setările de luminozitate și volum.

Creatorul acestui malware, cunoscut sub pseudonimul Baron Samedit, pare să fie și arhitectul unui instrument numit Brokewell Android Loader. Acest virus este proiectat să eludeze chiar și cele mai recente măsuri de securitate implementate de Google în Android 13 și versiunile ulterioare, care vizează prevenirea instalării neautorizate a aplicațiilor.

Specialiștii în securitate care au descoperit această amenințare subliniază că există o cerere mare pentru astfel de software-uri rău intenționate pe piața neagră. Acestea permit infractorilor să comită fraude direct de pe dispozitivele victimelor, făcându-le mai greu de detectat. Ei avertizează că Brokewell ar putea fi dezvoltat și mai mult și recomandă cu insistență ca toți utilizatorii să descarce fișiere și aplicații exclusiv din surse oficiale și verificate.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 Samsung Galaxy S24 Ultra are o cameră de răcire cu vapori impresionantă.

One UI 6.1 – O Nouă Era pentru Galaxy S23 Ultra

Amazon pregătește un monstru de inteligență artificială: Olympus!

Amazon renunță la produsele sale de marcă proprie

Atât va costa Nothing Phone (2a) in Europa!

Windows 11 se instalează singur pe toate computerele

Realme GT5 Pro oferă încărcare cu fir de 100W și încărcare wireless de 50W pentru mai puțin de 500 de dolari

Brățara fitness Galaxy Fit3 disponibil in Romania la un pret avantajos.

Nothing Phone (2a) – un succes fulminant cu 60.000 de unități vândute în doar o oră

Messenger va fi din nou accesibil și fără un cont de Facebook

Huawei P70 va avea un design de cameră inspirat de iPhone

Inteligența artificială a depășit imaginile false: acum poate să-ți facă videoclipuri care arată ca realitatea