Folosind Leonardo.Ai: Acesta poate fi, de asemenea, un bun înlocuitor pentru Midjourney

Folosind Leonardo.Ai: Acesta poate fi, de asemenea, un bun înlocuitor pentru Midjourney

În prezent, pe internet apare un număr aproape nemăsurabil de servicii de generare a imaginilor care, cu ajutorul inteligenței artificiale și al învățării automate, permit practic oricui să creeze imagini unice pe baza unei scurte descrieri text. Selecția este destul de amestecată, cu unele piese destul de inutile, dar există Midjourney, de exemplu, care nu este ieftin și interfața sa bazată pe Discord nu este deosebit de convenabilă, dar generează compoziții de înaltă calitate. Există însă și câteva alternative bune, cum ar fi modelul SDXL gratuit al lui Stable Diffusion (care poate fi folosit offline pe PC sau în NightCafe Studio, de exemplu) și DALL-E 3, care își face debutul la momentul redactării acestui articol și care acum permite și ChatGPT să creeze imagini de calitate Midjourney. Și, bineînțeles, există alegerea de astăzi, care este, de asemenea, un bun înlocuitor pentru Midjourney. Vă vom arăta cum să folosiți Leonardo.Ai și care va fi rezultatul final, indiferent dacă sunteți utilizator gratuit sau abonat.

Leonardo.Ai: un bun înlocuitor pentru Midjourney


Leonardo.Ai oferă multe dintre aceleași caracteristici ca și NightCafe Studio, dar cu o gamă mult mai largă de modele de generare a imaginilor din care puteți alege și o capacitate mult mai mare de a vă ajuta să îmbunătățiți eficiența prompterelor dumneavoastră. Serviciul, denumit după Leonardo da Vinci, oferă nu numai crearea de imagini, ci și funcții de outpaint și inpaint pentru editarea imaginilor existente, precum și crearea de modele, astfel încât puteți chiar să vă creați propriile modele complet personalizate. Îl puteți utiliza chiar și pentru a genera texturi pentru modele 3D.

Leonardo.Ai: un bun înlocuitor pentru Midjourney
Interfata Leonardo.ai

Interfața este una dintre cele mai bune pe care le-am folosit până acum. Toate funcțiile sunt clare și puteți alege modelul potrivit (SDXL, 3D Animation Style, Leonardo Diffusion, RPG 5, DreamShaper 7, Anime Pastel Dream, etc.) dintr-o selecție de imagini de vizualizare și descrieri detaliate în limba engleză. Pentru fiecare model puteți alege, de asemenea, din stiluri optimizate și, dacă asta nu este suficient, există opțiuni suplimentare, cum ar fi:

PhotoReal: PhotoReal este un pipeline puternică concepută pentru a vă ajuta cu orice, de la fotografii în stil cinematografic până la portrete realiste. Vă permite să alegeți dintr-o varietate de presetări (cinematic, creativ, viu etc.) sau să ajustați adâncimea de câmp. Cu toate acestea, activarea acestei funcții dezactivează următoarea opțiune, Prompt Magic, iar indicațiile negative nu sunt nici posibile, nici necesare.

Prompt Magic: Aceasta este un pipeline de randare unică care aderă mai bine la caracteristicile specificate în prompt, oferă o fidelitate mai mare și poate îmbunătăți calitatea rezultatului pentru orice model pe care îl alegeți.
Alchemy: Unul dintre cele mai bune suplimente ale Leonardo.Ai. Cu ajutorul opțiunilor Alchemy, puteți mări fie rezoluția, fie contrastul. De asemenea, opțiunea Resonance (Rezonanță) adaugă mai multe detalii imaginilor dumneavoastră. Alchemy este compatibil cu majoritatea modelelor de platformă, dar nu toate funcțiile Alchemy au funcționat cu modelul SDXL din testul nostru.
Elements: Acesta este un mod foarte special de a face disponibile în serviciu modele LoRA (Low-Rank Adaption). Puteți selecta nu doar unul, ci mai multe dintre aceste elemente pentru a afecta în același timp caracteristicile imaginii rezultate. În plus, odată selectate elementele dorite, este de asemenea posibil să se determine, una câte una, câtă greutate are fiecare dintre ele asupra caracteristicilor rezultatului final.

leonardo ai elements 01 1024x306 1
elements

Cu aceste elemente suplimentare, Leonardo.AI îmbunătățește semnificativ calitatea imaginii, indiferent dacă este vorba de orice model pe care doriți să îl generați sau de orice subiect pe care îl specificați. Cele mai multe dintre ele sunt încă în versiune beta, însă Leonardo.Ai în sine este încă destul de nou, dar se dezvoltă foarte rapid și cu multă sârguință. Poate fi folosit pentru a crea aproape orice, de la calitate foto la ilustrații desenate. Și este foarte simplu.

Utilizarea Leonardo.Ai

După cum am menționat mai sus, interfața serviciului este foarte bine realizată. Cu câteva clicuri puteți selecta modelul pe care doriți să îl utilizați și apoi stilul pe care doriți să îl atribuiți. După ce introduceți promptul și eventualele indicații negative, puteți începe practic să generați imagini, dar înainte de a o face, merită să aruncați o privire la bara laterală din stânga a interfeței, unde puteți activa sau dezactiva funcțiile suplimentare menționate mai sus.

În plus față de configurarea Alchemy și a companionilor săi, puteți seta dimensiunea și raportul de aspect al imaginii. Dar puteți, de asemenea, să bifați funcția Titling pentru a crea modele de umplere sau să încărcați o imagine de la care să lucrați sau o imagine pe care doriți să o modificați.

Cu toate acestea, mai este un lucru important de știut despre utilizarea sa. Din păcate, Leonardo.Ai este doar parțial gratuit. Odată ce vă înregistrați, veți primi 150 de credite, care sunt reîncărcate zilnic. Le puteți folosi pentru a crea o imagine la o rezoluție de 768×768 pixeli, astfel încât, dacă aveți suficiente, puteți crea 150 de imagini pe zi. Totuși, dacă folosim funcțiile extra (Alchemy, zoom etc.), ne putem abate de la rezoluția de bază și, în funcție de numărul de extra-uri folosite, o imagine poate costa până la 20 sau mai multe credite, iar contul gratuit limitează numărul de extra-uri pe care le putem folosi.

Din păcate, dacă vreți să profitați de tot ceea ce Leonardo.Ai are de oferit, va trebui să plătiți în avans. Taxa lunară este destul de rezonabilă în comparație cu concurența. De exemplu, pentru 10 USD primiți 8500 de jetoane, puteți folosi toate extrasele și aveți, de asemenea, posibilitatea de a genera fotografii private. Un alt dezavantaj al contului gratuit este că imaginile pe care le creați sunt publicate automat pe site.

În rest, puteți urmări cu ușurință soldul de jetoane pe interfață, iar atunci când creați o imagine, puteți vedea câți jetoane vor fi folosiți datorită opțiunilor pe care le-ați activat. Puteți crea până la opt imagini la un moment dat, dacă nu doriți să încercați una câte una.

Poate fi folosit chiar și pe iPhone


Dacă cele de mai sus atrag pe cineva, poate că putem adăuga ceva la distracție: Leonardo.Ai poate fi folosit nu numai în browserele desktop, ci și ca aplicație pentru iPhone. Interfața și opțiunile sunt practic identice, dar optimizate pentru ecranul mobil.

În concluzie


Per total, Leonardo.Ai este unul dintre cele mai bune generatoare de imagini online pe care le-am întâlnit în ultimele luni. Trebuie spus că dezvoltatorii de la Midjourney vor trebui să se încurce în pene, deoarece modelele de generare de imagini Stable Diffusion SDXL, DALL-E 3 sau Leonardo.Ai, cu propriile extraopțiuni – și, prin urmare, extrem de eficiente – pot concura cu ușurință cu acesta, fiind, de asemenea, mai accesibile, în timp ce utilizarea gratuită este, de asemenea, disponibilă pentru cei care nu doresc să cheltuiască bani pe acest lucru, dar sunt dornici să experimenteze cu generarea de imagini.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Google Tensor G4, testat pe Geekbench. Ce scoruri a făcut?

Google Pixel 8 vs Google Pixel 8 Pro: pe care ar trebui să îl cumperi?

Samsung va vinde cu 10% mai multe telefoane flexibile în acest an

iPhone SE 4 se pregătește de o revoluție: cum va arăta și ce va putea face.

Bombă: a apărut un video cu GTA 6. Uite-l Aici

Xiaomi 14 Ultra a fost testat pe Geekbench.

Samsung Galaxy Ring este oficial!

Piața telefoanelor pliabile a înregistrat un record în trimestrul al treilea, dar Samsung a pierdut.

Redmi Note 13 Pro, primul smartphone cu noul chipset Qualcomm, va fi lansat în ianuarie.

DRUID AI lansează DRUID Conductor, soluție revoluționară de orchestrare și creare de Agenți AI autonomi pentru companii

Top 10 cele mai uluitoare tehnologii ale zilei

Facebook Anunță Revoluția AI: Algoritmul Care Schimbă Regulile Jocului