ChatGPT de la OpenAI își face upgrade la memorie - ce bine sau ce rău?

ChatGPT de la OpenAI își face upgrade la memorie – ce bine sau ce rău?

Marți, OpenAI ne-a dat o veste bombă: a început să se joace, experimental, cu o funcție nouă la serviciul lor de ChatGPT, care îi dă AI-ului o memorie mai bună. Adică, chatbotul o să își amintească ce i-ai spus tu sau alții între conversații – și o să îți răspundă în funcție de asta.

Până acum, modelele astea de limbaj mari aveau două feluri de memorie. Una era cea pe care o învățau când le antrenau – și alta era cea pe care le-o spuneau designerul chatbotului sau utilizatorul să facă sau să urmeze ca niște reguli după ce le porneau. Dar a doua asta era doar pe timpul conversației sau al sesiunii – adică, dacă începeai o conversație nouă cu ele, uitau ce le-ai zis tu înainte. Ba chiar, dacă vorbeai prea mult cu ele, uitau și ce le-ai zis la începutul conversației.

openai chatgpt memorie lunga

Dar noutatea pe care o aduce OpenAI acum e că ChatGPT o să își țină minte anumite informații și amintiri dincolo de ce se numește fereastra de context. Adică, o să își amintească chestii ca stilul sau formatul răspunsurilor pe care le vrei tu de la chatbot sau alte lucruri care îi influențează răspunsul – de exemplu, din ce țară ești, dacă ești băiat sau fată sau cu ce te ocupi și ce tehnologii folosești.

Mai mult, OpenAI zice că memoria asta mai lungă o să fie bună și pentru firme și echipe, unde diferiți oameni pot lucra împreună sau își pot continua treaba prin a avea, practic, o memorie comună cu instrucțiunile lor. Dar sunt și riscuri posibile, dintre care cele mai nasoale ar fi să îți scape datele sau să devină răspunsurile chatbotului foarte plictisitoare. Memoria asta nouă a ChatGPT nu e încă pentru toți, ci doar pentru unii norocoși aleși la întâmplare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apple încurajează inovația din partea furnizorilor de ecrane

Cum să alegi cel mai bun router Wifi. Sfaturi si recomandari.

Nokia 3210 Revine: Nostalgie Modernă într-un Clasic Reinventat

iOS 18 ne promite cea mai tare actualizare de până acum pentru iPhone

Figure AI: startup-ul care vrea să schimbe lumea cu un robot umanoid și care a strâns 675 de milioane de dolari de la investitori de top

Samsung pregătește un cip de 3 nm pentru Galaxy S25: Exynos 2500

Atenție la acest Power Bank Lenovo, e periculos și se vinde și la noi!

Google transformă Windows într-un paradis pentru jocuri Android.

Cum să folosești augmentarea umană pentru a-ți îmbunătăți viața și cariera

Xiaomi 14 vine pe piața globală pe 25 Februarie

Honor Magic V2, gata de lansare în Europa pe 26 ianuarie.

Sony pregătește lansarea unui nou model de smartphone