Ne imaginam mașini zburătoare în 2020, când eram copii, dar le primim, chiar dacă cu patru ani întârziere: seria de curse Airspeeder va începe anul viitor.
Vehiculele eVTOL ale startup-ului australian Alauda Aeronautics au efectuat deja 350 de zboruri de testare – iar anul viitor vor intra în acțiune, confruntându-se între ele:
Va fi lansată competiția Airspeeder, în cadrul căreia mașinile care zboară prin aer se vor întrece între ele la 360 km/h.
Săptămâna aceasta, Alauda Aeronautics a dezvăluit cea de-a patra versiune a „mașinii zburătoare” electrice eVTOL Airspeeder. Vehiculul (dacă îl poți numi așa) este propulsat de un turbogenerator pe hidrogen MW și de patru rotoare asemănătoare unor roți – acestea din urmă reglabile pentru zbor vertical sau orizontal.
Potrivit companiei, „tehnologia de împingere cu cardan alimentată de inteligența artificială” aduce aproximativ manevrabilitatea unei mașini de Formula 1 sau a unui avion de vânătoare, însemnând dezvoltarea celei de-a patra generații, Mk4
nu este doar foarte rapid în linie dreaptă, ci poate fi manevrat cu o precizie incredibilă – esențial atunci când se concurează între ei.
Anul viitor, într-o altă rundă de dezvoltare, va fi lansată o serie de curse.
Airspeeder Mark 4 de 950 kg poate atinge o viteză de 360 km/h de la startul de pe loc în 30 de secunde.
Dacă va funcționa, tehnologia va aduce o nouă culoare în motorsport cu piloți, pentru că, în timp ce generațiile anterioare erau controlate prin telecomandă, Mk4 va fi operat de oameni. Și cu piloți, pentru că, în timp ce generațiile anterioare erau controlate prin telecomandă, Mk4 va fi operat de oameni. Rezultatele de până acum sunt impresionante: Mk3 a efectuat peste 350 de zboruri de testare și a fost testat în Adelaide, Australia.
Vino să vezi daca te simti inovator!
Alauda și-a găsit deja câțiva finanțatori serioși – Intel sau producătorul de ceasuri de lux IWC Schauffhausen – dar caută mai mulți parteneri de producție pentru „revoluția sa în motorsport”.
Noi, și lumea, suntem pregătiți pentru cursa de mașini zburătoare pilotate”, spune directorul start-up-ului, Matt Pearson, „Am construit vehiculul, am inventat sportul, am asigurat locul de desfășurare, căutăm sponsori și parteneri. Este timpul ca cele mai progresiste, inovatoare și ambițioase mărci auto, producători de echipamente originale și echipe de motorsport din lume să se alăture proiectului nostru cu adevărat revoluționar.
Primul zbor pilot de testare va fi efectuat la sfârșitul lunii martie, iar Alauda se așteaptă ca mașina să fie gata pentru competiție până în 2024.
(Sursa:HydrogenInsight)
Urmărește-ne și pe Google News