alauda-aeronautics-airspeeder-mk4-min

Mașini zburătoare cu 360 km/h se vor concura între ele anul viitor.

Ne imaginam mașini zburătoare în 2020, când eram copii, dar le primim, chiar dacă cu patru ani întârziere: seria de curse Airspeeder va începe anul viitor.

Vehiculele eVTOL ale startup-ului australian Alauda Aeronautics au efectuat deja 350 de zboruri de testare – iar anul viitor vor intra în acțiune, confruntându-se între ele:
Va fi lansată competiția Airspeeder, în cadrul căreia mașinile care zboară prin aer se vor întrece între ele la 360 km/h.

banner

Săptămâna aceasta, Alauda Aeronautics a dezvăluit cea de-a patra versiune a „mașinii zburătoare” electrice eVTOL Airspeeder. Vehiculul (dacă îl poți numi așa) este propulsat de un turbogenerator pe hidrogen MW și de patru rotoare asemănătoare unor roți – acestea din urmă reglabile pentru zbor vertical sau orizontal.

Potrivit companiei, „tehnologia de împingere cu cardan alimentată de inteligența artificială” aduce aproximativ manevrabilitatea unei mașini de Formula 1 sau a unui avion de vânătoare, însemnând dezvoltarea celei de-a patra generații, Mk4

nu este doar foarte rapid în linie dreaptă, ci poate fi manevrat cu o precizie incredibilă – esențial atunci când se concurează între ei.

Anul viitor, într-o altă rundă de dezvoltare, va fi lansată o serie de curse.

Airspeeder Mark 4 de 950 kg poate atinge o viteză de 360 km/h de la startul de pe loc în 30 de secunde.

Dacă va funcționa, tehnologia va aduce o nouă culoare în motorsport cu piloți, pentru că, în timp ce generațiile anterioare erau controlate prin telecomandă, Mk4 va fi operat de oameni. Și cu piloți, pentru că, în timp ce generațiile anterioare erau controlate prin telecomandă, Mk4 va fi operat de oameni. Rezultatele de până acum sunt impresionante: Mk3 a efectuat peste 350 de zboruri de testare și a fost testat în Adelaide, Australia.

Vino să vezi daca te simti inovator!

Alauda și-a găsit deja câțiva finanțatori serioși – Intel sau producătorul de ceasuri de lux IWC Schauffhausen – dar caută mai mulți parteneri de producție pentru „revoluția sa în motorsport”.

Noi, și lumea, suntem pregătiți pentru cursa de mașini zburătoare pilotate”, spune directorul start-up-ului, Matt Pearson, „Am construit vehiculul, am inventat sportul, am asigurat locul de desfășurare, căutăm sponsori și parteneri. Este timpul ca cele mai progresiste, inovatoare și ambițioase mărci auto, producători de echipamente originale și echipe de motorsport din lume să se alăture proiectului nostru cu adevărat revoluționar.

Primul zbor pilot de testare va fi efectuat la sfârșitul lunii martie, iar Alauda se așteaptă ca mașina să fie gata pentru competiție până în 2024.

(Sursa:HydrogenInsight)

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Huawei anunță laptopurile MateBook D14 2023 și D16 2023 și televizorul Smart Screen S3 Pro

Vin reclamele care nu pot fi ignorate de pe YouTube

UNESCO avertizează asupra riscurilor pe care le prezintă implanturile cerebrale cu inteligență artificială