Xiaomi 14 Ultra vrea să-l bată pe Galaxy S24 Ultra, dar are șanse?

Xiaomi 14 Ultra vrea să-l bată pe Galaxy S24 Ultra, dar are șanse?

Xiaomi nu se lasă mai prejos și vrea să ne arate că poate face și el un telefon ultra, nu doar Samsung. Așa că ne tot spune de câteva săptămâni că vine Xiaomi 14 Ultra, care va fi lansat la MWC 2024. Acum, ne-a arătat și cum arată telefonul, prin niște poze oficiale, și ne-a dat și câteva detalii în plus.

Pozele le-a pus pe internet șeful Xiaomi, Lei Jun, care e mândru de noua lui creație. Pozele seamănă cu cele care au apărut pe net înainte, deci nu sunt mari surprize. Dar să vedem ce vedem.

Vedem un telefon care vine în două culori, negru sau alb/argintiu. Vedem că Xiaomi 14 Ultra are un spate din piele falsă sau din sticlă, în funcție de culoare. Vedem și o ramă metalică și o cameră mare și rotundă, cu patru ochiuri (unul dintre ele fiind periscop).

Se zvonea că telefonul va avea un ecran drept, nu curbat, dar Xiaomi zice pe Weibo că ecranul e “puțin” curbat. Dar, dacă ne uităm la poze, pare mai degrabă un ecran 2,5D, adică doar marginile sunt ușor curbate. Nu e rău, dar nici nu e wow.

Ce e wow e camera Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi ne-a spus și câte ceva despre camera telefonului, pe Weibo. Începând cu camera principală, care e o bestie de 50MP (un inch). Xiaomi zice că are o deschidere variabilă, care poate ajunge până la f/1.63. Asta înseamnă că poate intra mai multă lumină și poate face poze mai clare.

În plus, Xiaomi ne-a spus că telefonul are și o cameră de 3,2x 50MP și o cameră periscop de 5x 50MP. Ambele camere au un senzor IMX858 și au o deschidere mare, comparativ cu alte camere telefoto, adică f/1.8 și f/2.6.

Ce e interesant e că diafragma camerei periscop e mai bună decât cea de pe telefonul Ultra de anul trecut, care era f/3.0. E mai bună și decât cea de pe S24 Ultra, care e f/3.4. Deci, Xiaomi 14 Ultra ar trebui să facă poze mai bune la zoom mare, mai ales când e întuneric.

Xiaomi a confirmat că Xiaomi 14 Ultra va fi lansat în toată lumea pe 25 februarie la Barcelona. Dar, dacă ești în China, ai noroc, căci acolo se va lansa pe 22 februarie.

Deci, Xiaomi 14 Ultra pare un telefon tare, care vrea să-l concureze pe Galaxy S24 Ultra. Dar are șanse? Asta depinde de mai mulți factori, cum ar fi prețul, performanța, bateria, softul și altele. Dar, cel mai important, depinde de gusturile și preferințele fiecăruia. Unii vor fi atrași de Xiaomi 14 Ultra, alții vor rămâne fideli lui Galaxy S24 Ultra. Tu ce alegi?

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung Galaxy S25 va fi o revoluție de design, nu doar o evoluție.

Astazi va fi lansat Redmi K70E care devine POCO X6 Pro în Europa.

Amazon introduce Vega OS pe dispozitivele Echo și Fire.

Xiaomi SU7, Revoluția Electrică la Prețuri Accesibile

Xiaomi 15 și OnePlus 13 vor avea cititoare de amprente cu ultrasunete. Ce înseamnă asta?

Ce ne aduce One UI 6.1: Noile moduri de încărcare Samsung Galaxy care îți vor proteja bateria.

Șoc și Groază în Lumea Digitală Românească: Topul Google al Anului te va Lăsa Mască!

Spotify Schimbă Jocul: Noi Tarife la Orizont!

Wi-Fi Sensing. Una dintre tehnologiile promițătoare ale viitorului, care poate nu numai să transmită date, ci și să le detecteze.

Nothing Phone (2a) pret si disponibilitate in Romania.

 Samsung lansează oficial Galaxy A15, Galaxy A15 5G și Galaxy A25 5G

Vin reclamele care nu pot fi ignorate de pe YouTube