Un virus periculos se răspândește pe Facebook.

Un virus periculos se răspândește pe Facebook.

Un malware rău se răspândește pe Facebook cu anunțuri false de joburi făcute de escroci. Hoțul de parole, Ov3r_Stealer, e făcut să fure parolele și identitățile de pe computer, potrivit Bleeping Computer.

Analiștii de la firma de securitate cibernetică Trustwave spun că anunțurile false de joburi caută candidați pentru posturi de manageri de cont în publicitatea digitală. Anunțul, care are o poză de arhivă, are un link către un fișier PDF pe OneDrive care zice că are detalii despre job. Dar dacă dai clic pe link, se deschide o redirecționare Discord CDN care descarcă fișierul “pdf2.cpl” din depozitul GitHub.

virus pe facebook

Ov3r_Stealer vrea să fure date din mai multe aplicații, ca aplicații de portofele de criptomonede, browsere web, extensii de browser și aplicații de chat, dar și alte aplicații de sistem. La fiecare 90 de minute, malware-ul ia informații de pe computerul infectat și le trimite unui bot Telegram, care are locația victimei și un rezumat al datelor furate.

Analiștii Trustwave spun că, deși cele două metode nu sunt noi, sunt o amenințare mare pentru mulți utilizatori, pentru că Facebook e popular.

Firma de securitate cibernetică spune că a găsit și videoclipuri cu malware-ul cum fură, ceea ce arată că escrocii voiau să facă bani sau să aibă parteneri cu datele furate. Videoclipurile au fost puse de conturi în vietnameză și rusă, dar au avut și un steag francez, așa că nu se știe de unde sunt escrocii.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Qualcomm își arată mușchii cu Snapdragon 8 Gen 4: Un cip pentru jocuri grele.

Cu ADN-ul, datele tale nu se pierd niciodată în acest depozit nou-nouț.

Microsoft dă lovitura cu un buton tare chic pe tastaturi: e nou-nouț și vine direct din viitor!

MediaTek Dimensity 8300, un chipset accesibil și performant, va fi lansat săptămâna viitoare.

Cum să alegi cel mai bun router Wifi. Sfaturi si recomandari.

Panică la Google după ce s-a aflat că Samsung ar putea renunța la motorul lor de căutare

Microsoft dezvăluie oficial aplicația Windows App care vă oferă acces la orice Windows de oriunde, de la distanță.

Windows 12 surprinde pe toată lumea: data lansării este mai aproape decât crezi.

Nothing Phone (2a), telefonul care nu te ruinează și nu te dezamăgește

Fabricația Tesla, dezvăluită: Nu rata acest videoclip exclusiv!

Cum îți spionează guvernele telefonul prin Apple și Google?

OpenAI ne-a arătat Sora, o tehnologie care ne face să nu mai avem încredere în ochii noștri.