A apărut prima mașină electrică cu baterii de sodiu sub numele JAC Jivej.

A apărut prima mașină electrică cu baterii de sodiu sub numele JAC Jivej.

JAC Motors, o companie chineză de automobile, se pregătește să lanseze JAC Jivej, prima mașină electrică care folosește o baterie de sodiu în loc de una de litiu. Potrivit Engadget, JAC Jivej ar putea fi prezentată oficial în luna ianuarie.

Bateriile de sodiu au avantajul că sunt mai ieftine, mai abundente și mai rezistente la temperaturi scăzute decât bateriile de litiu, care sunt cele mai folosite în prezent. Singurul dezavantaj este că bateriile de sodiu au o densitate energetică mai mică, ceea ce înseamnă că stochează mai puțină energie în același spațiu.

baterie sodiu

JAC Jivej este un exemplu de inovație în industria auto chineză, care este în plină expansiune. Dar este interesant de știut că JAC Motors nu este o companie independentă, ci are ca acționari pe Volkswagen, care deține 75% din acțiuni, și pe guvernul chinez, care deține 50% din compania mamă JAG. Acesta este un caz unic de colaborare între un gigant auto european și unul asiatic.

JAC Jivej este o variantă modificată a mașinii electrice Sehol E10X, care a fost anunțată la începutul anului 2023. Sehol are o autonomie de 252 km, o baterie de 25 kWh și o densitate energetică de 120 Wh/kg. JAC Jivej ar putea avea o autonomie și o baterie mai mici, dar ar putea compensa prin alte caracteristici.

JAC Jivej este o mașină electrică care îți oferă o alternativă mai sustenabilă și mai accesibilă la bateriile de litiu.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Android 14 și Wear OS 5: ce ne așteaptă la ceasurile inteligente din 2024

Ce este un multicooker:Ce poți face cu ea si ce avantaje are?

Google Chrome are o problemă gravă și trebuie să o rezolvi acum

Instagram se schimbă: ce trebuie să știi despre noile filtre, autocolante și Reels

Prima navă de transport auto a BYD a acostat marți cu 3.000 de vehicule la bord

Iată cât ar putea costa un Nothing Phone (2a)

GTA VI se lasă așteptat: ce decizie drastică a luat Rockstar

Cum arată noul In&Out Flip de la Samsung, telefonul care se pliază în două direcții

Instrumentele muzicale şi pasiunea pentru acurateţea sunetului

ChatGPT, chatbot-ul care încalcă GDPR, ar putea fi oprit în Europa

Samsung Galaxy S24 este primul telefon care primește Gorilla Armor.

Xiaomi anunță lista dispozitivelor care vor primi HyperOS în 2024