iPhone 16 Pro: Revoluția Fotografică în Așteptare?

 iPhone 16 Pro: Revoluția Fotografică în Așteptare?

Într-o lume în care smartphone-urile sunt mai mult decât simple dispozitive de comunicare, seria iPhone 16 se pregătește să intre pe piață în al treilea trimestru al anului 2024, promițând să aducă o revoluție în domeniul fotografiei mobile. Zvonurile sunt în toi, iar ultimele informații scurse pe internet sugerează că Apple ar putea face un salt uriaș, ajungând din urmă și chiar depășind cele mai performante telefoane Android la capitolul cameră foto.

Potrivit unui blogger coreean de pe platforma Naver, cunoscut sub pseudonimul yeux1122, gigantul din Cupertino ar testa un nou strat de acoperire pentru lentilele camerei seriei iPhone 16 Pro. Se zvonește că acest strat de acoperire ALD (Atomic Layer Deposition) ar avea rolul de a diminua efectul de flare, acea strălucire neplăcută care poate apărea în fotografii.

Deși seria iPhone 15 Pro se lăuda cu un strat de acoperire nanometric pentru a combate acest fenomen, se pare că nu a fost suficient, căci utilizatorii au raportat în continuare probleme. Un strat de acoperire mai avansat ar putea fi soluția magică pentru a obține imagini de o claritate impecabilă.

Dar să nu uităm, Apple nu este pionier în această tehnologie. Xiaomi a implementat acoperirea ALD încă din 2022 cu modelul său 12S Ultra și a continuat să o folosească în modelele sale de top, precum Xiaomi 13 Pro și seria 14. Mai mult, această tehnologie a devenit accesibilă și în segmentul mid-range, cu modele precum Redmi Note 12 Pro Plus și Redmi Note 13 Pro 5G, demonstrând că inovația nu trebuie să fie neapărat costisitoare.

SCR 20240416 k4r

Și nu doar Xiaomi a explorat această cale. OPPO, cu seria sa Reno 10, și alte mărci precum Sony și vivo, cu acoperirea ZEISS T*, au arătat că se poate reduce strălucirea nedorită în fotografii. Comparând Pixel 7 Pro cu vivo X90 Pro, observăm că, deși imaginea Pixel-ului poate părea mai vibrantă, vivo reușește să păstreze sursele de lumină într-un mod mai fidel, fără a arde detaliile.

Așadar, în timp ce acoperirea avansată a lentilelor nu este o noutate în universul Android, entuziasmul este la cote maxime în rândul fanilor Apple. Dacă zvonurile se vor confirma, iPhone 16 Pro ar putea aduce acea îmbunătățire mult așteptată, transformându-se într-un veritabil studio foto de buzunar și rezolvând o problemă veche de când lumea pentru iubitorii de fotografie cu iPhone. Să sperăm că Apple va face acest pas important, pentru că, în fond, cine nu își dorește fotografii perfecte?

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OnePlus 12 rupe recordurile AnTuTu

MediaTek ne surprinde cu Mediatek Dimensity 8300, un procesor pe 4 nanometri super performant.

Samsung Galaxy S24: Inteligența artificială care te lasă fără bani!

Întregul internet a fost dezlănțuit pe ChatGPT

Google Pixel Fold: S-au scurs specificațiile complete ale telefonului pliabil.

Modele lingvistice mari(LLM): ce sunt, cum funcționează și cum să le folosești.

De la MagSafe la Qi2: cum să profiți de tehnologia de încărcare magnetică pe smartphone-urile Android

Meta continuă să țină ușa Threads închisă pentru utilizatorii europeni

 ADATA ne dă o gură de aer proaspăt cu primul SSD extern USB4 numit SE920.

Starlink retrage 100 de sateliți din cauza unei erori.

Xiaomi îți aduce Redmi Note 13 Pro și Pro+ în Europa! Vezi cât costă și ce pot face!

Astazi va fi lansat Redmi K70E care devine POCO X6 Pro în Europa.