iPhone-uri în declin: Piața americană se răzgândește

iPhone-uri în declin: Piața americană se răzgândește

Hai să vorbim despre iPhone-uri, acele bijuterii tehnologice care ne fac să ne simțim ca niște agenți secreți într-un film SF. Dar să nu ne lăsăm păcăliți de strălucirea lor – se pare că în țara de origine a producătorului, lucrurile nu mai sunt la fel de roz.

Potrivit celor de la Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), numărul de activări de iPhone pe piața americană a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii șase ani. Da, ai auzit bine, șase ani! Analiștii au scos la iveală cifrele pentru fiecare trimestru, dar au făcut o mișcare inteligentă: au luat în calcul o perioadă de 12 luni pentru a elimina toate nebuniile sezoniere.

Și acum, să dezlegăm misterul: de ce se întâmplă asta? Ei bine, se pare că vânzările de iPhone sunt ca un rollercoaster emoțional. Când apare o nouă generație, toată lumea e în extaz, dar apoi, după ce cea mai recentă versiune ajunge pe piață, se trezește din amorțeală și începe să-și cumpere iPhone-uri ca și cum ar fi ultimele bucăți de tort la o petrecere.

Dar hai să nu ne pierdem în detalii. În 2023, 40% dintre smartphone-urile nou activate au fost dispozitive produse de Apple. Nu-i rău, nu-i rău deloc. Dar, surpriză! La începutul acestui an, cifra a scăzut la 33%. Ce s-a întâmplat? CIRP a scos lupa și a comparat situația actuală cu cea de acum șase ani. Și ghici ce? Atunci erau mai multe opțiuni pe piață decât la un buffet suedez de Crăciun. Android, iOS, Windows Phone, Blackberry OS – toate se băteau ca niște gladiatori digitali. Acum, doar Android mai face pe viteazul și se duelează cu iOS.

Dar să nu ne lăsăm păcăliți de aparențe. De ce se întâmplă asta? Ei bine, dispozitivele costă mai mult, dar au o durată de viață mai lungă. Și nu mai e ca pe vremuri, când fiecare update de software era ca o petrecere surpriză. Acum, procesorul e puțin mai rapid, ecranul puțin mai frumos, dar nimic care să ne facă să sărim de pe scaun și să strigăm “Wow, asta e revoluționar!”.

Și să nu uităm de consumatori. Oamenii aleg din ce în ce mai puține telefoane cu suport de operator. Și asta îi încurajează să-și țină telefoanele mai vechi, ca pe niște amintiri prețioase. Experții spun că toate astea sunt mai valabile pentru dispozitivele Apple decât pentru telefoanele cu Android.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un robot inspirat de Nadia Comăneci se pregătește să cucerească lumea

Dezvăluiri Samsung One UI 6.1: Ce funcții noi de inteligență artificială aduce interfața

Schimbare radicală a parolelor Google: utilizatorii Romani sunt afectați, mulți ar putea avea dificultăți

Inteligența Artificială pe YouTube: Un Nou Prag de Transparență

Samsung Galaxy A35 a revenit pe scenă.

Samsung se confruntă cu o problemă: lista de actualizare la Android 14 a dispărut de pe site-ul oficial

ChatGPT ar putea cuceri sectorul educației, însă mulți nu sunt încântați de asta.

Astazi va fi lansat Redmi K70E care devine POCO X6 Pro în Europa.

Samsung vrea să cucerească Europa cu noile Galaxy Z Flip6 și Z Fold6

Aceste telefoane Samsung mai vechi vor primi funcția de Instant Slow-Mo

Ghid pentru începători despre securitatea cibernetică: Cum să-ți protejezi activele digitale

Huawei Nova 12 se lasă văzut într-o nouă imagine