Bard Chatbot

Chatbotul Bard a făcut o mare greșeală, regretul de 100 de miliarde de dolari al Google

Într-o clipită, aproape o zecime din valoarea companiei a dispărut în fum după ce încrederea investitorilor a fost zdruncinată.

Multe lucruri depind de prima impresie, care, desigur, poate duce la concluzii eronate care pot fi revizuite ulterior, dar când vine vorba de ceva atât de mediatizat ca ultima linie de front într-un război între companiile de tehnologie, nimeni care vrea să fie lider de piață sau să își mențină poziția pe care a câștigat-o deja nu își poate permite să facă cea mai mică greșeală. Google, care domină lumea browserelor și a motoarelor de căutare, vede un risc serios în fuziunea dintre Microsoft și OpenAI, având ca rezultat faptul că toate produsele și serviciile acesteia din urmă ar putea beneficia de capacitățile algoritmului generativ ChatGPT.

Beneficiile integrării unei versiuni îmbunătățite a chatbot-ului în browserul Edge și în funcția de căutare Bing au fost demonstrate de Microsoft pe 7 februarie. Rezultatele au convins investitorii, iar prețul acțiunilor a crescut cu 3%.

Bard Chatbot
Bard Chatbot

Toate acestea au avut loc cu o zi înainte de propria demonstrație a Google, care poate fi interpretată doar ca un răspuns la provocarea pe care tocmai o lansase. Cu toate acestea, chatbotul Bard, care se bazează pe modelul lingvistic LaMDA, a făcut o greșeală în videoclipul promoțional care a făcut parte din prezentare.

Chatbotul, care nu este încă accesibil publicului, a fost rugat să explice descoperirile telescopului spațial James Webb într-un mod pe care un copil de nouă ani l-ar putea înțelege. În lista sa de realizări, însă, Bard a afirmat în mod eronat că telescopul spațial al NASA a fost primul care a realizat o fotografie a unei planete din afara sistemului solar, un scalp care fusese colectat cu mult timp înainte, în 2004, de telescopul Observatorului European de Sud din Germania.

Gil Luria, analist senior de software la D.A. Davidson, a declarat pentru Reuters că Google, care se află de ani de zile în fruntea cercetării în domeniul inteligenței artificiale, a realizat târziu că ar putea încorpora tehnologia în motorul său de căutare și se grăbește să ajungă din urmă Microsoft. Iar această grabă a dus la greșeala jenantă pe care tocmai am descris-o.

Deși un purtător de cuvânt al Google a încercat să prezinte incidentul ca pe o dovadă în plus a necesității unor teste atente și amănunțite, care urmează să înceapă săptămâna aceasta, acest lucru nu i-a liniștit pe investitori, valoarea companiei mamă a companiei, Alphabet, scăzând acum cu 100 de miliarde de dolari.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dominația Tesla în Norvegia și Suedia ridică semne de întrebare

Funcția de partajare a parolelor ar putea ajunge în curând pe Android

Mașinile inteligente: o inovație periculoasă pentru siguranța și intimitatea ta

Apple Watch-urile au o problemă mare cu bateria și nu e vina ta!

Schimbare radicală a parolelor Google: utilizatorii Romani sunt afectați, mulți ar putea avea dificultăți

ASUS Zenfone 11 Ultra.Totul este dezvăluit grație unei scurgeri masive.

iPhone 15 Pro Max va fi cel mai popular, datorită camerei sale periscopice

Galaxy S24 Ultra se lasă văzut în noi imagini alături de Galaxy S23 Ultra

Xiaomi 14/14 PRO Lansat Oficial, noul flagship cu design rafinat, procesor de ultimă generație și cameră LEICA Summilux

Butoanele fizice au lansat un contraatac împotriva ecranelor tactile.

Instrumentele muzicale şi pasiunea pentru acurateţea sunetului

Windows 12 surprinde pe toată lumea: data lansării este mai aproape decât crezi.