Windows 11 se schimbă radical în 2024: vei putea scăpa de programele inutile

Windows 11 se schimbă radical în 2024: vei putea scăpa de programele inutile

Dacă ești fan Windows 11, pregătește-te pentru o surpriză plăcută anul viitor: sistemul tău de operare preferat va primi o actualizare de zile mari, care îți va da mai mult control asupra calculatorului tău.

De ce? Pentru că așa cere o lege nouă din UE, care vrea să ne protejeze de monopolurile digitale. Așa că, începând din februarie-martie 2024, vei putea instala pachetul de actualizare Moment 5, care îți va permite să faci curățenie în programele pe care nu le folosești și care îți ocupă spațiul degeaba.

Da, ai auzit bine: vei putea șterge Edge, Camera, Cortana, Photos, Bing News și altele, fără să-ți faci griji că strici ceva. Asta scrie și Windows Central, care ne mai spune și că vom putea alege alt motor de căutare decât Bing în bara de jos.

Dar atenție: ca să beneficiezi de aceste schimbări, trebuie să ai versiunea 23H2 a Windows 11, pe care o poți instala acum sau mai târziu – oricum, Microsoft o să te oblige la un moment dat. Și mai trebuie să știi că aceste modificări sunt valabile doar pentru cei din UE, care au norocul să fie sub umbrela DMA. Pentru restul lumii, Windows 11 rămâne la fel ca înainte, cu programele pe care nu le poți șterge nici cu focul.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Galaxy S23 Ultra va primi în curând câteva funcții de inteligență artificială de la Galaxy S24

Cum s-au schimbat camerele foto de pe telefoane în 25 de ani: un videoclip fascinant.

Cine sunt norocoșii care vor primi HyperOS stabil înaintea tuturor?

Fabricația Tesla, dezvăluită: Nu rata acest videoclip exclusiv!

Android, Google Search și Chrome se schimbă în UE. Ce trebuie să știi

Qualcomm își arată mușchii cu Snapdragon 8 Gen 4: Un cip pentru jocuri grele.

Samsung îți oferă 7 ani de Android nou cu Galaxy S24, dar te taxează pentru funcțiile AI.

Noile iPad Pro și iPad Air ar putea veni cu ecrane mate și lucioase

[VIDEO]Exynos sau Snapdragon? Află cum se compară pe Galaxy S24 și S24+

Swarovski AX Visio, binoclul inteligent care identifică ceea ce privești.

Noutate de la IKEA: Încărcătoare rapide la prețuri accesibile

MagicOS 8.0 cu Android 14 vine pe aceste dispozitive HONOR