Cum să încarci telefonul Android fără cablu și cu magneți? Simplu cu MagSafe.

Cum să încarci telefonul Android fără cablu și cu magneți? Simplu cu MagSafe.

Dacă ai un telefon Android, probabil că știi ce înseamnă să te chinui cu cablurile de încărcare. Să le cauți prin casă, să le bagi în priză, să le conectezi la telefon, să le desfaci când pleci. Și să te enervezi când nu se încarcă cum trebuie, pentru că nu au contact bun sau sunt uzate.

Dar ce-ar fi dacă ai putea să încarci telefonul fără cablu, doar așezându-l pe o placă? Și dacă placa ar avea niște magneți care să țină telefonul fixat și aliniat, pentru o încărcare mai rapidă și mai sigură? Și dacă ai putea să atașezi și alte accesorii magnetice la telefon, cum ar fi baterii suplimentare, suporturi sau camere?

Ei bine, asta e posibil, și se numește încărcare wireless magnetică. E o tehnologie nouă, care va fi disponibilă pentru telefoanele Android în curând. Apple a introdus-o deja pe iPhone-urile sale, sub numele de MagSafe. Dar nu e un exclusiv Apple, ci e un standard deschis, care poate fi folosit de oricine.

Standardul se numește Qi2, și e dezvoltat de Wireless Power Consortium (WPC), organizația care se ocupă de încărcarea wireless. Qi2 e o îmbunătățire față de Qi, standardul actual de încărcare wireless, care e folosit de multe telefoane Android. Qi2 adaugă un profil magnetic de putere, care asigură o aliniere perfectă între telefon și încărcător, fără să mai fie nevoie să cauți punctul optim pe placă.

Primele accesorii compatibile cu Qi2 sunt așteptate pe piață mai târziu în 2023. Deocamdată, iPhone-urile sunt singurele telefoane certificate pentru Qi2, dar se așteaptă ca producătorii de Android să adopte această tehnologie în următoarele modele de smartphone-uri. Astfel, vei putea să încarci telefonul Android fără cablu și cu magneți, și să te bucuri de avantajele acestei tehnologii.

Pe lângă încărcarea mai eficientă, Qi2 îți oferă și posibilitatea de a folosi accesorii clip-on magnetice pentru telefon. De exemplu, poți să atașezi o baterie externă, care să îți prelungească autonomia telefonului. Sau poți să folosești un suport pentru telefon, care să îți permită să îl fixezi pe orice suprafață metalică. Sau poți să îți îmbunătățești camera telefonului, cu un obiectiv magnetic, care să îți ofere mai multe opțiuni de filmare.

Qi2 e o tehnologie nouă, care îți va schimba modul în care încarci și folosești telefonul Android. E o tehnologie simplă, rapidă și sigură, care îți oferă mai multă libertate și flexibilitate. Nu mai ai nevoie de cabluri, doar de magneți. Qi2 e viitorul încărcării wireless, și îl vei putea experimenta în curând.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sony tocmai a dezvăluit selecția varietată de jocuri Gratuite pentru abonații PlayStation Plus Essential în decembrie

Vivo X Fold 3 Pro va veni cu Snapdragon 8 Gen 3.

15 ani de Inovație: Samsung Galaxy i7500, Primul telefon Android

Utilizatorii de iPhone își pot lua adio pentru totdeauna de la această funcție

Antarctica are 4G și noi încă așteptăm 5G la unele orase.

Samsung Galaxy Ring: inelul inteligent care îți monitorizează sănătatea

Samsung îți cere să îți actualizezi aplicația SSD pentru a evita un risc de securitate.

Seria Vivo X100 a fost lansat pe piața globală.

MagicOS 8.0 cu Android 14 vine pe aceste dispozitive HONOR

Pixel 9 Pro în Imagini Live – O Nouă Eră de Design la Google?

Elon Musk vrea să pună mai multe cipuri în creierul oamenilor

Panourile solare – ce sunt si cum functioneaza