De la MagSafe la Qi2: cum să profiți de tehnologia de încărcare magnetică pe smartphone-urile Android

De la MagSafe la Qi2: cum să profiți de tehnologia de încărcare magnetică pe smartphone-urile Android

Dacă ești fan al tehnologiei de încărcare fără fir, s-ar putea să fi auzit de MagSafe, sistemul introdus de Apple pe iPhone 12, care folosește magneți pentru a asigura o conexiune optimă între telefon și încărcător. Dar nu trebuie să ai un iPhone pentru a te bucura de avantajele încărcării magnetice. Există soluții și pentru utilizatorii de Android, care vor putea beneficia de această tehnologie în curând.

Ce este MagSafe și cum funcționează?

MagSafe este un standard de încărcare fără fir bazat pe tehnologia Qi, care este cea mai răspândită pe piață. Principiul de funcționare este simplu: atât încărcătorul, cât și telefonul au câte o bobină electrică în interior, care generează un câmp magnetic. Când cele două bobine se apropie, se creează un curent electric care încarcă bateria telefonului.

Diferența dintre MagSafe și Qi este că MagSafe folosește un inel de magneți în jurul bobinei de încărcare, care se aliniază perfect cu telefonul și îl mențin fixat pe încărcător. Astfel, se evită pierderile de energie și se asigură o încărcare mai rapidă și mai sigură. De asemenea, magneții permit atașarea altor accesorii pe spatele telefonului, cum ar fi portofele, suporturi sau camere.

Cum să adaugi MagSafe pe telefonul tău Android?

Deși telefoanele Android au suportat încărcarea fără fir înaintea celor de la Apple, acestea nu au avut parte de tehnologia magnetică până acum. Dar asta se va schimba în viitorul apropiat, datorită unui nou standard Qi, numit Qi2, care va include și profilul magnetic.

Consorțiul Wireless Power Consortium (WPC), care stabilește standardele de încărcare fără fir, a anunțat că Qi2 va fi disponibil pe piață la sfârșitul anului 2023. Acesta va permite compatibilitatea între dispozitivele și accesoriile care folosesc tehnologia magnetică, indiferent de marcă sau sistem de operare.

Până atunci, dacă vrei să adaugi MagSafe pe telefonul tău Android, poți folosi una dintre soluțiile disponibile pe piață, care constau în carcase, inele sau adaptoare magnetice, care se atașează pe spatele telefonului sau sub husă. Acestea îți vor permite să folosești încărcătoare și accesorii magnetice, inclusiv cele de la Apple, cu telefonul tău Android.

Ce beneficii are încărcarea magnetică pentru Android?

Încărcarea magnetică nu este doar o chestiune de comoditate, ci și de performanță. Prin alinierea perfectă a telefonului cu încărcătorul, se reduce riscul de supraîncălzire și se crește viteza de încărcare. De exemplu, iPhone-urile care folosesc MagSafe se încarcă la 15W, față de 7.5W când folosesc un încărcător Qi obișnuit.

În plus, îți oferă posibilitatea de a folosi telefonul în timp ce se încarcă, fără să îl deconectezi de la încărcător. Poți, de asemenea, să îți personalizezi telefonul cu diferite accesorii magnetice, care îți pot îmbunătăți experiența de utilizare. De la baterii externe, la suporturi pentru mașină, la camere sau lentile pentru fotografie, există o gamă variată de produse care se pot atașa pe spatele telefonului prin magneți.

În concluzie, încărcarea magnetică este o tehnologie care merită să fie încercată, indiferent dacă ai un iPhone sau un Android. Dacă vrei să profiți de avantajele ei, poți alege una dintre soluțiile de pe piață sau să aștepți lansarea noului standard Qi2, care va face posibilă compatibilitatea între toate dispozitivele și accesoriile care folosesc magneți.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum arată noul Google Pixel 9 Pro: Primele randări.

Apple a lanast iOS 17.3: O funcție genială pe care Android nu o are.

Xiaomi Smart Band 8 Pro, Watch 2, Watch S3 disponibile in Romania.

MERO – Aplicația de programări care salvează profesioniștii în zilele aglomerate

Anssil, salteaua inteligentă care îți monitorizează somnul – CES 2024.

Bombă: a apărut un video cu GTA 6. Uite-l Aici

Nothing Phone (2a), o imagine falsă ne-a indus în eroare.

Inteligența artificială poate recunoaște autismul infantil doar din imaginile retinei

HUAWEI Mate 60 Pro a fost lansat: Acest telefon poate efectua apeluri prin satelit

Ce telefon Android a fost cel mai căutat în 2023? Surpriză mare!

Începe curățenia în spațiu – primii doi sateliți vor fi eliminați din orbită

Un malware care îți fură cookie-urile și îți intră în contul Google fără parolă