OnePlus a dezvăluit în sfârșit primul său telefon flexibil, denumit OnePlus Open, așa cum s-a raportat anterior. Designul asemănător unei cărți amintește practic de modelele Galaxy Fold, dar nu a fost pliat atât de alungit, ceea ce înseamnă că amintește mai mult de modelele Pixel Fold și Oppo Find N în ceea ce privește proporțiile. Acesta din urmă nu este surprinzător, deoarece OnePlus Open se bazează în esență pe modelul Find N3, care, de asemenea, tocmai a debutat.
OnePlus Open are un ecran extern de 6,31 inci cu o rezoluție de 2484×1116 pixeli și este o soluție Super Fluid LTPO 3.0 AMOLED cu o rată de reîmprospătare dinamică de 10 până la 120 Hz. Luminozitatea maximă tipică este de 1400 nit, iar luminozitatea de vârf poate ajunge la 2800 nit.
În interiorul telefonului se află un ecran AMOLED LTPO 3.0 Flexi-fluid LTPO 3.0 AMOLED de 7,82 inchi, cu o rată de reîmprospătare dinamică de 1 până la 120 Hz și, de asemenea, o luminozitate maximă remarcabilă.
OnePlus Open este disponibil în culorile negru (Voyager Black) și verde (Emerald Dusk), dar depinde de piața pe care este disponibil. Modelul negru este puțin mai ușor, cu 239 de grame, decât cel verde, de 245 de grame. Pentru comparație, Galaxy Z Fold 5 cântărește 253 de grame. Vestea bună este că OnePlus Open primește și clasicul cursor de alertă.
Telefonul are capacități fotografice destul de serioase, datorită unui total de cinci camere foto tunate de Hasselblad.
Unitatea principală de pe spate este noul senzor de 48 MP LYTIA-T808 „pixel stacked” de la Sony, de 48 MP. Acesta măsoară 1/1,43″ și are în față un obiectiv de 24 mm f/1,7 stabilizat optic. Senzorul dispune de tehnologia tranzistorului cu două straturi, în esență o arhitectură reproiectată a pixelilor care promite o sensibilitate îmbunătățită la lumină.
Camera ultraangulară are un senzor de 48 MP de 1/2″, un obiectiv de 14 mm și o deschidere f/2,2, precum și un autofocus. Apoi, există o cameră teleobiectiv de 64 MP, cu senzor de 1/2″, cu un obiectiv de 70 mm (zoom optic 3x) și OIS.
Există două camere selfie pe telefon, o unitate de 20 MP în interior și una de 32 MP pe ecranul exterior.
OnePlus Open este alimentat de chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2, care este asociat cu 16 GB de memorie RAM LPDDR5X și 512 GB de stocare.
Telefonul se alimentează de la o baterie cu o capacitate de 4805 mAh și suportă încărcare rapidă de 67 W. OnePlus spune că este nevoie de 42 de minute pentru a se încărca de la 1% la 100%.
Partea de software are și ea câteva plusuri, dispozitivul fiind orientat, fără surpriză, spre multitasking. OnePlus spune că 95% dintre aplicațiile mainstream suportă afișajul extins, iar în modul multi-fereastră, fereastra activă poate fi redimensionată la alegere. Pe ecran pot fi utilizate până la trei ferestre – atât în vedere verticală, cât și orizontală.
Prețuri OnePlus Open în România:
Prețul oficial al OnePlus Open este de 1899 de euro pe site-ul oficial, aproximativ dar există o scurtă promoție de precomandă pentru a economisi puțin și o cască OnePlus Buds Pro 2 în dar.
Update: OnePlus Open este disponibil la Precomadna pe EMAG la pretul de 8999 LEI.
Urmărește-ne și pe Google News