Snapdragon 8 Gen 4 zice adio nucleelelor zgârcite.

Snapdragon 8 Gen 4 zice adio nucleelelor zgârcite.

Se zvonește că Snapdragon 8 Gen 4 o să renunțe la nuclee de economisire a energiei din componența procesorului și o să se lanseze cu două nuclee de înaltă performanță și șase nuclee decente. Nu e o idee nouă, căci MediaTek Dimensity 9300 a făcut-o deja, dar nu a fost o alegere prea fericită.

La evenimentul Snapdragon Summit de anul ăsta, am aflat câteva lucruri despre Snapdragon 8 Gen 4, de exemplu, că o să fie primul chipset cu nuclee CPU Oryon făcute pe comandă. Digital Chat Station, un Weibo leaker care știe ce vorbește, a dat și el niște informații despre Snapdragon 8 Gen 4, zicând că o să se numească Sun și o să fie făcut cu o tehnologie de 3 nanometri de la TSMC.

Nu pare mare lucru, dar devine interesant când aflăm că procesorul cu opt nuclee o să aibă două nuclee Phoenix tari de tot și șase nuclee Phoenix mai slăbuțe, fără nucleele zgârcite care îi păstrau energia. Nucleele mici ale procesorului erau de obicei cele care se ocupau de sarcinile ușoare și nu își băteau joc de baterie. Să le scoți din schemă e o schimbare destul de mare, chiar dacă numărul lor a scăzut în chipurile Snapdragon de top în ultimii ani.

Totul a început cu cipul Snapdragon 8 Gen 2, care avea doar trei nuclee zgârcite în CPU în loc de patru, iar în Snapdragon 8 Gen 3 erau doar două. Poate fi mai multe motive pentru asta, de exemplu, producătorul ar putea crede că nucleele personalizate sunt la fel de zgârcite ca nucleele mici de dinainte.

Dimensity 9300 de la MediaTek are o schemă asemănătoare, doar că în procesorul lui sunt nuclee concentrate pe performanță, care dau tot ce pot, dar nu prea rezistă mult. Cu o răcire pasivă – și așa au majoritatea smartphone-urilor – după vreo două minute, chipset-ul MediaTek începe să se târască. Normal, producătorul spune că testele sunt false, ce altceva să facă? Sigur, ce n-a mers pentru MediaTek poate merge pentru Qualcomm, și poate că cipul făcut de ei nu o să se încingă prea tare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Honor Magic6 Pro vine cu o cameră periscop de 160MP și un senzor OV50K de top

Dyson PH04 îți răcorește, umidifică și purifică aerul.

Acest AI „semifinisat” este mult mai tare decât orice ChatGPT

Cât de rapid a devenit 5G de la iPhone 12 încoace

Cum funcționează AirTag-ul si cum se configurează? Ghidul complet

A apărut prima mașină electrică cu baterii de sodiu sub numele JAC Jivej.

Ce surprize ne pregătește Samsung pentru camerele foto ale modelelor Galaxy S24, S25 și S26 Ultra

Cum să profiți de un an gratuit de servicii prin satelit cu iPhone 14

Apple poate actualiza dispozitivele iPhone sigilate in cutie.

iPhone 16: Ce se schimbă la butonul de acțiune și de ce contează

Cum ar putea arăta iOS 18 cu o influență de la visionOS

OpenAI își extinde ambițiile: de la ChatGPT la căutări web. Cum ar putea schimba asta internetul?