Snapdragon 8 Gen 4 zice adio nucleelelor zgârcite.

Snapdragon 8 Gen 4 zice adio nucleelelor zgârcite.

Se zvonește că Snapdragon 8 Gen 4 o să renunțe la nuclee de economisire a energiei din componența procesorului și o să se lanseze cu două nuclee de înaltă performanță și șase nuclee decente. Nu e o idee nouă, căci MediaTek Dimensity 9300 a făcut-o deja, dar nu a fost o alegere prea fericită.

La evenimentul Snapdragon Summit de anul ăsta, am aflat câteva lucruri despre Snapdragon 8 Gen 4, de exemplu, că o să fie primul chipset cu nuclee CPU Oryon făcute pe comandă. Digital Chat Station, un Weibo leaker care știe ce vorbește, a dat și el niște informații despre Snapdragon 8 Gen 4, zicând că o să se numească Sun și o să fie făcut cu o tehnologie de 3 nanometri de la TSMC.

Nu pare mare lucru, dar devine interesant când aflăm că procesorul cu opt nuclee o să aibă două nuclee Phoenix tari de tot și șase nuclee Phoenix mai slăbuțe, fără nucleele zgârcite care îi păstrau energia. Nucleele mici ale procesorului erau de obicei cele care se ocupau de sarcinile ușoare și nu își băteau joc de baterie. Să le scoți din schemă e o schimbare destul de mare, chiar dacă numărul lor a scăzut în chipurile Snapdragon de top în ultimii ani.

Totul a început cu cipul Snapdragon 8 Gen 2, care avea doar trei nuclee zgârcite în CPU în loc de patru, iar în Snapdragon 8 Gen 3 erau doar două. Poate fi mai multe motive pentru asta, de exemplu, producătorul ar putea crede că nucleele personalizate sunt la fel de zgârcite ca nucleele mici de dinainte.

Dimensity 9300 de la MediaTek are o schemă asemănătoare, doar că în procesorul lui sunt nuclee concentrate pe performanță, care dau tot ce pot, dar nu prea rezistă mult. Cu o răcire pasivă – și așa au majoritatea smartphone-urilor – după vreo două minute, chipset-ul MediaTek începe să se târască. Normal, producătorul spune că testele sunt false, ce altceva să facă? Sigur, ce n-a mers pentru MediaTek poate merge pentru Qualcomm, și poate că cipul făcut de ei nu o să se încingă prea tare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Google Chrome te protejează de atacuri: ce funcție nouă testează

Top 10 cele mai cautate telefoane la finalul anului 2023.

Iată prețurile lui Xiaomi 14, varianta Pro rămâne în China.

 iPhone 17 pro max o să aibă o cameră telephoto de zile mari. 48 de megapixeli.

Inteligența artificială a depășit imaginile false: acum poate să-ți facă videoclipuri care arată ca realitatea

Apple ne pregătește niște surprize în martie, iată ce ar putea să ne arate.

Seria Redmi Note 13 5G a sosit! Iată Specificațiile si prețul.

Samsung va încheia suportul pentru încă un lot de telefoane și tablete Galaxy. Vezi dacă ești afectat

Ce mai nou Update de la Google: telefoanele și tabletele Android devin mai mișto ca niciodată

Xiaomi SU7, dezvăluie un design interior cu surprize plăcute

Următorul telefon pliabil Moto RAZR 2024 apărut în imagini

Realme 12+ se lansează cu specificații destul de bune.