Alertă Digitală: TikTok, la un pas de interzicere în Europa? Află acum!

Alertă Digitală: TikTok, la un pas de interzicere în Europa? Află acum!

Săptămâna aceasta, într-o mișcare care a zguduit scena digitală, Joe Biden, președintele Statelor Unite, a pus semnătura pe un document cu potențial istoric: un act normativ menit să radă de pe hartă fenomenul TikTok în America. Iar acum, zvonurile se întețesc că și bătrânul continent ar putea urma exemplul, cu liderii europeni părând să privească cu o doză de scepticism platforma de socializare născută în China.

În inima Americii, neliniștea e palpabilă: TikTok, cu rădăcinile sale adânc înfipte în solul companiei chineze ByteDance, ar putea fi interzisă dacă nu își schimbă proprietarul. Răspunsul ByteDance? Un refuz categoric, preferând să vadă aplicația interzisă decât să cedeze la presiuni. Evident, nu vor sta cu mâinile în sân: vor ataca în justiție orice încercare legislativă americană de a-i cenzura prezența.

Și cum vântul schimbării suflă peste ocean, în Europa se aud ecouri similare. Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, într-o dezbatere recentă despre viitoarele alegeri ale Comisiei din 2024, a lăsat să se înțeleagă că un ban european asupra TikTok „nu este de neglijat”. Mai mult, a subliniat că instituția pe care o conduce a fost pionieră, interzicând aplicația pe dispozitivele sale oficiale, demonstrând astfel că pericolul pe care îl reprezintă TikTok este bine înțeles.

Pentru moment, nu s-au anunțat măsuri specifice, dar cert este că viitorul TikTok în Uniunea Europeană nu mai pare atât de sigur. Comisia Europeană, cu ochii pe ascensiunea fulminantă a platformei, își exprimă îngrijorarea nu doar față de umbra influenței chineze, ci și față de neglijarea presupusă a sănătății mintale a utilizatorilor, precum și față de impactul potențial devastator asupra dezvoltării adolescenților.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bug Google Drive: multe persoane au pierdut luni de zile de date

Honor Magic 6 Pro se dezvăluie înainte de lansare: Imagini exclusive cu noul model

Funcția de voce ChatGPT este acum disponibilă pentru toți utilizatorii. Iată cum se utilizează

Apple anunță suport RCS pentru iOS. Ce înseamnă acest lucru pentru bulele verzi și albastre?

Motorola MOTO G73 5G, disponibil în România la un preț avantajos.

Ceapa 5G: cum a devenit o legumă mai bună și mai ecologică cu ajutorul inteligenței artificiale!

Ce telefon Android a fost cel mai căutat în 2023? Surpriză mare!

Cele 4 motive pentru care ChatGPT de la OpenAI este pe moarte

Sony pregătește lansarea unui nou model de smartphone

Ce se știe despre Honor Magic 6 Pro, următorul monstru de performanță

Tesla Roadster, mașina care face suta într-o clipită!

Apple Vision Pro, de la hype la hibernare?