Elon Musk: Twitter era aproape de faliment

Elon Musk: Twitter era aproape de faliment

Elon Musk a acordat un interviu neașteptat pentru BBC. El a dezvăluit o serie de detalii fascinante despre Twitter și achiziția sa, inclusiv faptul că abia dacă au mai rămas 1.500 de angajați la defuncta companie.

Elon Musk a plătit 44 de miliarde de dolari pentru Twitter, pe care a preluat-o cu un număr de aproximativ 7.500 de angajați. După o serie de disponibilizări, în prezent abia dacă mai sunt 1.500 de persoane care lucrează la Twitter, care nu mai există ca entitate juridică separată: a fost fuzionată în noua companie a lui Musk, X Corp, pe care acesta a înființat-o pe 9 martie. În interviu, Musk a declarat că a fost „destul de dureros” să conducă compania până acum: conducerea Twitter a fost un „rollercoaster emoțional”. El a subliniat că disponibilizările au fost necesare deoarece compania se îndrepta spre insolvență și mii de oameni trebuiau să fie concediați pentru a o salva.

Omul de afaceri a mai spus că, dacă se va prezenta un cumpărător potrivit, va vinde compania de social media, pe care a cumpărat-o recent la un preț foarte mare, doar pentru a evita așteptata hotărâre judecătorească: întrebarea este ce rol a jucat în acest caz fuziunea cu compania X.

El s-a arătat optimist în ceea ce privește viitorul: dacă totul merge bine, crede că societatea ar putea fi profitabilă în al doilea trimestru. El a spus că aproape toți agenții de publicitate au revenit sau au indicat că vor reveni în curând, dintre cei care își încheiaseră sau își suspendaseră publicitatea după o perioadă destul de agitată în urma schimbării proprietarului în octombrie anul trecut.

Întrebarea este, bineînțeles, cât de multă credibilitate poate fi acordată afirmației sale potrivit căreia câinele său Floki, și nu el, este cel care conduce acum Twitter. Amintim că, în decembrie 2022, el i-a întrebat pe utilizatori, într-un sondaj deschis, dacă ar trebui să demisioneze din funcția de CEO. Peste 10 milioane de voturi au fost exprimate pentru „da”, adică 57,5 la sută. El a confirmat transferul de putere într-un interviu acordat BBC.

Între timp, Musk ar fi întărit dezvoltarea inteligenței artificiale cu 10.000 de procesoare grafice – componentele esențiale pentru învățarea automată au fost mutate în cele două centre de date rămase la Twitter. Potrivit Business Insider, compania lucrează, de asemenea, la dezvoltarea unei inteligențe artificiale generative, cu „angajamentul deplin” al CEO-ului. Inteligența artificială va învăța, probabil, folosind propriile date ale Twitter – întrebarea este la ce anume va fi folosită în aplicația de chat. De menționat că însuși Elon Musk a semnat recent o scrisoare deschisă în care propune o înghețare de șase luni a dezvoltării AI.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ChatGPT își poate redacta si bilet de externare.

Cum funcționează un GPS: Ghid complet pentru înțelegerea sistemului de poziționare globală

Carl Pei a confirmat o caracteristică cheie a lui Nothing Phone (2)