Ce ne pregătește Apple cu iPhone 16 Pro: Tot ce știm până acum.

Ce ne pregătește Apple cu iPhone 16 Pro: Tot ce știm până acum.

Dacă ești fan Apple, probabil că aștepți cu nerăbdare să afli ce noutăți aduce iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max. Nu mai e mult până când vom vedea informatii oficiale despre cele mai noi modele de la gigantul din Cupertino, dar până atunci ne putem delecta cu câteva zvonuri care ne fac și mai curioși.

Potrivit 9to5Mac iPhone 16 Pro promite să fie cel mai spectaculos iPhone de până acum, cu ecrane uriașe, camere foto de ultimă generație și alte surprize.

Display iPhone 16 Pro

Se pare că Apple vrea să ne ofere o experiență vizuală de neuitat cu iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max. După cum spun mai mulți experți, printre care și Ross Young, un analist de renume, cele două modele vor avea ecrane mai mari decât orice iPhone de până acum.

iphone 16 pro marime ecran

iPhone 16 Pro ar urma să aibă un ecran de 6,3 inchi, cu 0,2 inchi mai mult decât iPhone 15 Pro. Dar asta nu e nimic pe lângă iPhone 16 Pro Max, care ar putea să aibă un ecran de 6,9 inchi, depășind cu mult ecranul de 6,7 inchi al iPhone 15 Pro Max.

Dacă aceste informații se confirmă, înseamnă că iPhone 16 Pro Max va fi cel mai mare iPhone din istorie. De asemenea, va fi prima dată când Apple schimbă dimensiunea ecranului iPhone de când a lansat iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max în 2020.

Dimensiuni iPhone 16 Prox si Pro Max

Cum se traduc aceste ecrane mai mari în dimensiunile totale ale iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max? MacRumors ne oferă câteva date despre dimensiuni, pe care le-am comparat cu cele ale iPhone 15 Pro.

dimensiuni iphone 16

După cum se poate observa, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max vor fi puțin mai înalți decât predecesorii lor. Se zvonește că lățimea va fi aceeași, ceea ce înseamnă că vor avea o formă mai alungită. iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max vor fi și mai grei decât iPhone 15 Pro, dar grosimea va rămâne la fel.

Bateria și managementul termic ale iPhone 16 Pro

În noiembrie, Kosutami a scăpat o imagine cu un posibil prototip de baterie pentru iPhone 16 Pro. După cum se vede în imaginea de mai jos, bateria are o carcasă metalică nouă.

Asta ar fi o premieră pentru Apple, care până acum a folosit doar baterii cu înveliș din folie. Bateria presupusă a iPhone 16 Pro are același design în formă de L și o capacitate de 3355 mAh, puțin mai mare decât bateria de 3274 mAh a iPhone 15 Pro.

iphone 16 pro baterie

Trecerea la o carcasă metalică ar însemna o îmbunătățire importantă a răcirii iPhone 16 Pro. Asta ar putea duce la o durată mai mare a bateriei, la o performanță mai bună a iPhone 16 Pro și la rezolvarea problemelor de supraîncălzire care au apărut la iPhone 15 Pro.

Mai mult, un alt zvon din lanțul de aprovizionare spune că iPhone 16 Pro va avea un nou “sistem de răcire cu grafen”. Acesta ar ajuta la disiparea și conducerea căldurii mai eficient. Acum, iPhone folosește un radiator din cupru, dar testele arată că grafenul are o conductivitate termică de patru ori mai mare.

Un alt zvon ne spune că iPhone 16 Pro va avea un nou design de baterie „suprapuse”. Acesta ar permite o încărcare prin cablu de 40 W (față de 27 W) și o încărcare MagSafe de 20 W (față de 15 W).

Actualizări ale camerei iPhone 16 Pro

Când vine vorba de cameră, iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max nu se lasă mai prejos. Există câteva zvonuri care ne spun ce îmbunătățiri ar putea aduce Apple la acest capitol. Una dintre ele este că iPhone 16 Pro va avea aceeași cameră cu tetaprism cu zoom 5x pe care o are acum doar iPhone 15 Pro Max.

Dar asta nu înseamnă că iPhone 16 Pro Max nu va avea nimic în plus. Un zvon din iulie spune că iPhone 16 Pro Max ar putea să aibă o nouă “cameră teleobiectiv ultra-lungă periscopică”. Acest zvon nu a fost confirmat încă de alte surse.

camera apple iphone 16 pro

Ming-Chi Kuo, un analist cunoscut, spune că iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max vor folosi noi senzori de cameră Sony pentru camera principală. Nu se știe prea multe despre asta, dar se pare că ar duce la o îmbunătățire mare a calității camerei foto în condiții de lumină slabă.

De asemenea, se așteaptă ca și camera ultra-wide-angle a iPhone 16 Pro să fie mult mai bună. Camera ultra-wide-angle a iPhone-ului nu s-a schimbat prea mult de când a apărut iPhone 13 Pro în 2021. Jeff Pu, un alt analist, spune că iPhone 16 Pro va avea o nouă cameră ultraangulară de 48 MP, mult mai bună decât actuala cameră ultraangulară de 12 MP din iPhone 15 Pro.

Wi-Fi 7 și Conectivitate 5G

Ming-Chi Kuo și Jeff Pu spun că iPhone 16 Pro va suporta Wi-Fi 7. Acesta este un pas înainte față de Wi-Fi 6E, pe care îl are iPhone 15 Pro. Wi-Fi 7 va face viteza de transfer de date să crească mult, până la peste 40 Gbps. Este de patru ori mai rapid decât Wi-Fi 6 și Wi-Fi 6E și de aproape șase ori mai rapid decât Wi-Fi 5. Wi-Fi 7 se ocupă, de asemenea, de reducerea latenței, ceea ce este foarte important pentru accesorii pentru case inteligente și căști precum Vision Pro.

iphone 16 pro conectivitate wifi7 si 5g

Jeff Pu spune, de asemenea, că iPhone 16 Pro va folosi modemul Snapdragon X75 de la Qualcomm. Acest modem va suporta standardul “5G Advanced” și poate ajunge la viteze de descărcare 5G de până la 7,5 Gbps.

Alte zvonuri despre Iphone 16 Pro

  • Se zvonește că iPhone 16 Pro va folosi cipul A18 Pro.
  • Este posibil ca iPhone 16 Pro să folosească butoane solid state în loc de butoane fizice.
  • iPhone 16 Pro nu are Touch ID.
  • Un zvon spune că iPhone 16 Pro va avea un buton suplimentar “Lock” în partea dreaptă, lângă butonul de pornire. Acest lucru nu a fost confirmat de alte surse.

iPhone 16 Pro: Data lansării

iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max ar trebui să apară în septembrie 2024. Dar asta se poate schimba din cauza problemelor cu lanțul de aprovizionare, cu fabricația și altele.

iPhone 16 Pro Prețuri

  • iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max au avut același preț ca și predecesorii lor.
  • Dar a fost o schimbare: iPhone 15 Pro Max începe de la 256 GB de stocare, ceea ce a făcut ca prețul de pornire să crească de la 1099 dolari la 1199 dolari.
iphone 15 pro pret

Se pare că iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max sunt mai scumpe pentru Apple să le producă. Dar Apple a decis să nu ne pună pe noi să plătim mai mult. Nu știm dacă va fi la fel și cu iPhone 16 Pro.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bateria pe bază de sânge: o soluție inovatoare pentru dispozitivele medicale implantate.

Creierul uman este un „computer” mult mai puternic decât am crezut până acum

Tableta Samsung Galaxy Tab A9 a fost fotografiată

Cum se comportă MediaTek Dimensity 9300 la o sarcină intensă

Honor X50 Pro a fost lansat și e impresionant.

Cine sunt norocoșii care vor primi HyperOS stabil înaintea tuturor?

Xiaomi 14 Ultra vrea să-l bată pe Galaxy S24 Ultra, dar are șanse?

Huawei P70 va avea un design de cameră inspirat de iPhone

Xiaomi Watch S3: Un ceas inteligent cu specificații și funcții de top

Galaxy Z Fold 6 va fi cel mai subțire telefon pliabil de la Samsung

Samsung Galaxy S24 se dezvăluie în imagini oficiale: Cum arată și ce aduce nou flagship-ul sud-coreean!

Ce zici de niște imagini proaspete cu seria Galaxy S24?