iPhone 16 Pro ar putea avea un orificiu în ecran pentru camera selfie. Ce schimbări aduce noua tehnologie.

iPhone 16 PRO ar putea renunța la Dynamic island în favoarea un orificiu în ecran pentru camera selfie.

Dacă ești fan iPhone, probabil că ești familiarizat cu Dynamic Island, adică decupajul de sus care adăpostește camera frontală și senzorii Face ID. Această a apărut prima dată pe iPhone 14 Pro. Dar se pare că Apple are în plan să renunțe la Dynamic Island și să adopte un design mai simplu pentru iPhone 16 Pro.

Potrivit leaker-ului Majin Bu, care a mai avut câteva scăpări corecte în trecut, Apple testează un prototip de iPhone 16 Pro cu un orificiu mic și rotund în ecran, exact în mijlocul părții de sus. Acest orificiu ar fi destinat doar camerei selfie, în timp ce restul senzorilor ar fi ascunși sub ecran.

Orificiul în ecran nu este o noutate în lumea smartphone-urilor, fiind folosit deja de mulți producători de Android, cum ar fi Samsung, OnePlus sau Xiaomi. Avantajul acestui design este că oferă un raport ecran-corp mai mare și un aspect mai curat. Dezavantajul este că poate afecta calitatea ecranului și a camerei, deoarece necesită o perforare a panoului OLED.

Apple nu este genul de companie care să adopte o tehnologie doar pentru a urma trendul, ci mai degrabă pentru a o îmbunătăți. Așadar, dacă zvonul este adevărat, putem presupune că Apple a găsit o soluție pentru a evita problemele legate de orificiul în ecran și pentru a oferi o experiență de utilizare excelentă.

Totuși, nu este sigur că iPhone 16 Pro va avea orificiul în ecran, deoarece Apple testează mai multe variante de design înainte de a se decide asupra uneia finale. Analiștii cred că Apple va păstra Dynamic Island cel puțin încă un an, deoarece oferă mai multe funcții și interacțiuni decât un simplu orificiu. De exemplu, Dynamic Island poate afișa diverse alerte, notificări și scurtături, și poate fi atinsă pentru a accesa anumite aplicații.

De asemenea, nu se știe dacă orificiul în ecran va fi prezent doar pe iPhone 16 Pro, sau și pe celelalte modele din serie. Analiștii spun că iPhone 16 va avea patru modele, cu diagonale de 5.4, 6.1, 6.3 și 6.9 inci. Modelele Pro ar putea avea ecrane mai mari decât cele actuale, de 6.3 și 6.9 inci, în timp ce modelele standard ar putea rămâne la 5.4 și 6.1 inci.

Toate acestea ar putea însemna un design mai simplu și mai elegant, dar și o posibilă pierdere de funcționalitate. Vom afla mai multe despre noua tehnologie în 2024, când se așteaptă lansarea iPhone 16. Până atunci, putem doar să speculăm și să urmărim zvonurile.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Microsoft anunță oficial lansarea Copilot pentru Windows 10!

HONOR începe testarea beta a lui MagicOS 8.0 bazat pe Android 14

Spotify a depășit 600 de milioane de utilizatori: cum a reușit să domine piața de streaming

10 inovații pentru o grădină perfectă

Adevărul despre mașinile electrice: Cum a scos la iveală Consumer Reports defectele acestora

iTunes pentru Windows: o actualizare de securitate esențială!

 Xiaomi Smart Band 8 PRO, Versiunea globală, se apropie de lansare.

Honor Magic6 și Magic6 Pro au fost lansate cu specificații de top.

Consolele Xbox actualizate vor fi disponibile începând de anul viitor

OnePlus 12 a fost lansat oficial: descoperă toate noutățile și funcțiile sale uimitoare.

Samsung Galaxy A25 5G: nu se va încărca în doar câteva secunde.

Samsung Galaxy S24, S24+ si S24 Ultra au fost prezentate. Preț si disponibilitate în România.