Utilizarea instrumentelor Google AI: noi caracteristici AI pentru 2023

Utilizarea instrumentelor Google AI: noi caracteristici AI pentru 2023

ChatGPT de la OpenAI a dat un impuls semnificativ interesului pentru inteligența artificială în rândul utilizatorilor obișnuiți. Milioane de oameni discută cu chatbotul bazat pe inteligență artificială, iar Microsoft integrează, de asemenea, soluții de inteligență artificială bazate pe modelul GPL al OpenAI în produsele sale. Bing search, de exemplu, a adăugat o interfață de chat AI pentru navigarea pe internet orientată spre căutare folosind AI, au un generator de imagini bazat pe AI și Copilot, care va fi inclus în curând în Microsoft 365 pentru a simplifica munca de birou. Dar, dincolo de acestea, există o gamă frumoasă de soluții de inteligență artificială create de alții, în timp ce, până acum, Apple și Google par să fie puțin în urma Microsoft în acest domeniu. Dar acum – mai exact pe 10 mai 2023 – Google a anunțat o serie de soluții interesante de inteligență artificială care vor debuta într-un număr de produse diferite în viitorul apropiat. Haideți să vedem cum vă vor permite instrumentele de inteligență artificială de la Google și ce noi funcții de inteligență artificială vor apărea în 2023.

Cum vor fi utilizate instrumentele Google AI în 2023


Data exactă la care vor fi disponibile noile caracteristici care vor fi prezentate în timpul Google I/O 2023 nu a fost detaliată în mod deosebit de către companie. Dar este clar că majoritatea dintre ele vor ajunge încet-încet la utilizatori în următoarele săptămâni și luni. Mai jos, evidențiem cele mai importante caracteristici noi care vor fi integrate treptat în serviciile Google relevante.

Căutarea Google cu inteligență artificială


La fel ca Microsoft, Google vede viitorul căutării pe web în integrarea inteligenței artificiale. Dar, spre deosebire de orientarea Redmond către „căutare bazată pe chatbot”, dezvoltatorii Google cred în modificări minore ale interfeței motorului de căutare existent, în rezultate de căutare sugerate de AI și în procese de căutare mai convenabile și mai simplificate.

Cu alte cuvinte, pe lângă rezultatele tradiționale ale căutării, vor apărea în curând oferte experimentale de „Inteligență Artificială Generativă”: rezumate în câteva paragrafe, sugestii de linkuri generate de AI etc. În plus, Google continuă să creadă că este important ca AI să nu doar să parcurgă informațiile pe care creatorii de conținut se străduiesc să le pună cap la cap – pe care le va găsi în timpul căutării -, ci și să indice clar de unde provin datele pe care le-a adunat și unde pe web trebuie să mergeți dacă sunteți interesat de un subiect.

Acest lucru nu ar trebui să întârzie mult, iar caracteristici similare sunt deja integrate în cunoscutul motor de căutare Google. Așadar, nu trebuie să facem nimic în acest sens, vom vedea noile elemente de îndată ce funcțiile experimentale ne vor fi prezentate și noile elemente vor apărea în interfața de căutare.

Bard și PaLM 2: de la chat cu AI la modele lingvistice complete


Desigur, pe lângă tuningul motorului tradițional de căutare web, Google pregătește și un chatbot bazat pe AI. Este vorba despre Bard, care nu este încă disponibil oficial în Romania, dar dacă nu-l mai suportați și nu vă ajung chatbotul AI Bing și ChatGPT, îl puteți utiliza cu ajutorul unui VPN, de exemplu, prin configurarea unei adrese IP americane.

Bard are acum o nouă bază, deoarece Google a introdus un nou model lingvistic numit PaLM 2 (Language Model for Dialogue Applications), denumit LaMDA, care, la fel ca ChatGPT, vă va permite să conversați cu Bard în mai multe limbi.

PaLM 2 va fi utilizat și în alte programe Google, deoarece este o familie de produse scalabile atât pentru consumator, cât și pentru mediul de afaceri, disponibile în mai multe dimensiuni – Gecko, Otter, Bison, Unicorn:

  • Workspace: vă ajută să scrieți în Gmail și Google Docs sau să vă organizați în Google Sheets pentru a vă accelera fluxul de lucru zilnic.
  • Med-PaLM: această versiune a fost antrenată cu cunoștințe medicale impreuna cu echipe de cercetare medicală, astfel încât poate răspunde și rezuma informații din diferite texte medicale.
  • Sec-PaLM: o versiune specială a PaLM 2 optimizată pentru soluții de securitate IT, inclusiv pentru analiza securității cibernetice.

Bineînțeles, utilizarea instrumentelor Google AI este, de asemenea, disponibilă dezvoltatorilor externi prin intermediul PaLM API, astfel încât oricine o poate integra în propriile aplicații. Dacă sunteți interesat, vă puteți înscrie pentru a testa API-ul PaLM 2 făcând clic aici.

Ce este Google Duet AI? Munca de birou, făcută și mai ușoară!


În introducere, am menționat asistentul Microsoft bazat pe inteligență artificială care se va integra cu Microsoft 365 (fostul Office), ajutându-vă cu orice, de la scriere și procesare de date până la conceperea de prezentări. Nu este deci atât de surprinzător faptul că Google a venit cu o soluție similară, numită Duet AI. Aceasta va ajuta, bineînțeles, soluțiile de birou ale Google (Google Workspace) să îndeplinească sarcinile mai rapid și mai ușor. Dar o putem folosi și pentru a ne pregăti pentru întâlniri și pentru a ne organiza sarcinile. Se integrează atât cu Gmail, cât și cu Google Docs pentru a vă ajuta să scrieți texte sau să răspundeți rapid. În Google Slides, poate crea imagini pentru noi pe baza descrierii noastre în text simplu, în Google Sheets ne poate sprijini cu analize și concluzii sau chiar poate crea fundaluri personalizate pentru noi în Google Meet.

Google Photos: Magic Editor pentru o editare mai eficientă a imaginilor


Google Photos – în special pentru abonații Google One – dispune de mult timp de funcții utile de editare a imaginilor, inclusiv unele care se bazează pe inteligență artificială și învățare automată. Acum, compania face un pas mai departe, integrând capacități complexe de editare în Magic Editor, care vă va permite să eliminați obiectele inutile, persoanele sau chiar întregul fundal din fotografii, fără a avea cunoștințe de editare a imaginilor. O soluție de inteligență artificială generativă de tip Stable Diffusion va umple detaliile care au fost inițial ascunse.

Google Play îi ajută și pe dezvoltatori cu AI


O nouă opțiune interesantă pentru dezvoltatorii de pe platforma Android este faptul că aceștia pot folosi acum un utilitar bazat pe inteligență artificială pentru a-i ajuta să creeze listele din Google Play Store sau să genereze descrieri de aplicații țintite și clasificate pentru diferite tipuri de utilizatori. Tot ce trebuie să facă un dezvoltator este să furnizeze câteva puncte cheie despre aplicația sa.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce să îți actualizezi Windows cât mai repede posibil

Apple Vision Pro are un ecran micro-OLED de senzație.

Galaxy Z Fold 6 va fi cel mai subțire telefon pliabil de la Samsung

Va fi Xiaomi MI TV Box S 4K Gen 2 un succesor demn? Pareri, Specificatii si pret.

iPhone 17 vine cu ecrane mai bune și mai mari: ce trebuie să știi

IA consumă o cantitate uimitoare de energie.

BOE va produce ecranul iPhone SE 4. Detalii in articol.

Amazon pregătește un monstru de inteligență artificială: Olympus!

Redmi 13C, noul „must-have” gadget de la Xiaomi, care tocmai aterizează in Romania.

Swarovski AX Visio, binoclul inteligent care identifică ceea ce privești.

Noul software pentru OnePlus 10 Pro: Android 14 și OxygenOS 14

Dezvăluiri Picante: Google Pixel 8a Promite Performanță și Stil!