FDA Marchează o Premieră: Aprobarea Monitorului de Glicemie pentru iPhone!

FDA Marchează o Premieră: Aprobarea Monitorului de Glicemie pentru iPhone!

FDA a dat undă verde primului monitor de glicemie care poate fi conectat la iPhone, deschizând calea pentru o monitorizare mai accesibilă a nivelului de zahăr din sânge. Dexcom’s Stelo Glucose Biosensor System, care se leagă prin Bluetooth la iPhone, este acum aprobat pentru utilizare fără prescripție medicală în Statele Unite.

Acest dispozitiv inovator este destinat persoanelor cu diabet non-insulino-dependent și celor care sunt în pericol de a dezvolta această condiție. FDA subliniază că Stelo Glucose Biosensor System nu este recomandat pentru cei cu glicemie frecvent scăzută sau pentru cei care necesită insulină, pentru care există alternative pe bază de prescripție.

“US Food and Drug Administration a aprobat astăzi primul monitor continuu de glucoză (CGM) disponibil fără prescripție. Sistemul Dexcom Stelo Glucose Biosensor System este un iCGM proiectat pentru adulții peste 18 ani care nu sunt dependenți de insulină. Acesta oferă o perspectivă asupra modului în care dieta și activitatea fizică influențează nivelurile de glucoză.”

Sistemul funcționează cu un senzor portabil și o aplicație pe smartphone sau alt dispozitiv inteligent, furnizând măsurători automate ale glicemiei la fiecare 15 minute, cu senzori ce pot fi purtați până la 15 zile.

FDA consideră această inovație ca un pas spre egalitate în sănătate, aducând monitorizarea glicemiei în confortul casei. Dexcom preconizează lansarea dispozitivului pe piața americană în această vară.

În timp ce monitorizarea neinvazivă a glicemiei este încă un obiectiv îndepărtat, cu promisiuni inițiale de a fi inclusă în Apple Watch, FDA avertizează împotriva produselor neinvazive actuale datorită lipsei de fiabilitate. Cu toate acestea, speranțele rămân pentru viitor, cu posibilitatea ca această tehnologie să fie integrată într-un Apple Watch în anii următori.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Au găsit niște comori în timp ce făceau curat: două dintre primele PC-uri din lume.

MSI te lasă să bagi 256 GB RAM în calculatorul tău. Da, ai citit bine.

Xiaomi 15 și OnePlus 13 vor avea cititoare de amprente cu ultrasunete. Ce înseamnă asta?

Iată prețurile lui Xiaomi 14, varianta Pro rămâne în China.

IBM a creat un cip inspirat de creierul uman. Ce poate face NorthPole?

Ce îl sperie pe șeful OpenAI când vine vorba de inteligența artificială

Exynos 2400, mai performant decât hardware-ul iPhone 15 Pro, conform zvonurilor.

Primele imagini cu Galaxy Fit 3. Seria Galaxy Fit a reînviat.

 iPhone 17 pro max o să aibă o cameră telephoto de zile mari. 48 de megapixeli.

Uimitor: ce poate face câinele-robot cu inteligență artificială depășește orice imaginație. Nici măcar proiectanții nu știau asta

De la Mașini la Roboți: Noul Plan Surprinzător al Apple

Gmail a introdus un nou filtru pentru a combate spam-ul